Aardappelkoekjes met salsa

Deze aardappelkoekjes zijn een prima vervanger voor gebakken- of gekookte aardappeltjes. Super lekker en makkelijk om te maken. Ook bij kids scoort dit koekje erg hoog!

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram knolselderij
  • Olijfolie (vergine)
  • 1 eiwit
  • 500 gram tomaten
  • Een halve komkommer
  • Verse koriander
  • Knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Limoen

Voorbereiding

Stap 1: de aardappelen en knolselderij

Was de aardappelen en de knolselderij (schil ze niet). Dep ze droog. Snijd de onderkant van de selderij eraf. Rasp aardappelen en knolselderij beide met de grove kant van de blokrasp en doe in een grote kom.

Stap 2: de balletjes 

Meng het eiwit erdoor zodat de aardappel en knolselderij een beetje aan elkaar plakken. Maak balletjes van de mix (afhankelijk van de grote, circa 6) en laat even, afgedekt staan.

Stap 3: de salsa

Ga verder met de salsa. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes en meng in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de tomaten en komkommer. Pers een limoen erboven uit.

Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Knip er wat koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt) overheen. Zet apart.

Stap 4: bakken

Zet een koekenpan op hoog vuur met wat olie. Pak de balletjes erbij en leg, als de pan goed heet is, de balletjes in de pan en druk plat met een spatel. Bak de koekjes kort aan in een hete pan, tot de onderkant goudbruin is. Draai de koekjes om.

Serveer de knapperige koekjes op een bord. Serveer de salsa op de rösti.

Fotocredits: 88food. 

Vergelijkbare recepten