Aardappelkoekjes met rode biet

Onze ambassadeur Made by Ellen is gek op deze krokante aardappelkoekjes met rode biet. Serveer er een lekkere yoghurt-dillesaus bij en je hebt een heerlijke lunch of bijgerecht. Aanvallen maar!Dit recept bevat 297 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 30 minuten

30 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 250 gr rode bieten, zonder schil en gekookt
  • 1 ei, geklutst
  • 1 el bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • zout en peper
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 0,5 tl mierikswortel
  • 1 tl dille
  • sap van een halve citroen

Voorbereiding

Stap 1: Rasp de aardappel en biet

Schil de aardappelen, rasp deze in de keukenmachine en zet in een kommetje apart. Rasp de gekookte rode bieten en leg deze in een ander kommetje.

Stap 2: Maak het beslag

Knijp het eventuele vocht uit de geraspte aardappel en voeg het ei, bloem en bakpoeder toe. Verwijder eventueel het vocht van de rode biet en doe de biet bij het aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en schep een paar keer om.

Stap 3: Bak de koekjes

Zet een grote koekenpan op het vuur en schenk een royale scheut zonnebloemolie in de pan. Pak een goede lepel van het aardappelmengsel als de olie heet is, en schep die in de pan. Druk met de bolle kant van een lepel of spatel de aardappelkoekjes plat en bak de koekjes ongeveer 7 minuten per zijde tot ze gaar en goudbruin zijn.

Stap 4: Maak de yoghurtsaus

Meng de yoghurt samen met de mierikswortel, citroensap en dille, en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5: Serveer!

Zet een grote schaal klaar bekleed met een stuk keukenpapier en leg hier de aardappelkoekjes op wanneer deze klaar zijn zodat ze kunnen uitlekken. Verdeel ze vervolgens over de borden en serveer met een grote pluk sla en de yoghurt-dille dressing. Eventueel met een schijfje citroen.

Dit recept is van onze ambassadeur Made by Ellen.

Vergelijkbare recepten