Aardappelkoekjes met ham en bieslook

Alles met het woord 'koekje' erin klinkt al lekker! Deze koekjes zijn een prima vervanger voor de 'gewone' gekookte aardappels of puree. Ook bij de kinderen zijn deze koekjes een hit. Dit recept bevat 211 kcal per portie (5 personen). Bereidingstijd: 30 minuten

30 min

Ingrediƫnten

Voor 5 Personen
  • 400 g aardappels
  • 3 plakken ham
  • 1 ei
  • zout en peper
  • klein handje geraspte kaas
  • paneermeel
  • handje verse bieslook

Bereiding

Stap 1: prepareer de ingredienten

Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Kook de aardappels circa 20 minuten. Ondertussen snijd je de ham en bieslook in stukjes.

Stap 2: maak het 'beslag'

Als de aardappels gekookt zijn, stamp je de aardappels fijn met een beetje melk of kookvocht. Voeg vervolgens zout, peper, bieslook, geraspte kaas en de ham toe. Even goed mengen. Vervolgens voeg je het ei toe en meng je alles nogmaals. Voeg daarna beetje voor beetje paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt. Als je tijd hebt, laat de aardappelpuree dan afkoelen in de koelkast.

Stap 3: maak de koekjes

Vorm daarna met je handen kleine koekjes. Giet een scheut olie in een pan en bak de aardappelkoekjes circa 3 minuten per kant.

Vergelijkbare recepten

40 min

Chili con carne wraps

1 u 15 min
vega

Aardappelcurry met kokos en tomaat

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

1 u 15 min

Aardappelquiche

45 min
vega

Monique's crispy geplette krieltjes

10 min

Aardappelsla met garnaaltjes en grapefruit

[#<Recipe id: 468, title: "Chili con carne wraps", cooking_time: 40, instructions: "<p>Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteent...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Houd je van pikant? Voeg een extra chilipeper t...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "chili-con-carne-wraps", image: "chili-con-carne-wraps.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:44", updated_at: "2017-07-07 08:10:20", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 559, title: "Aardappelcurry met kokos en tomaat", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: Currykruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Meng in...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<ul>\r\n\t<li>Voeg eventueel meer groenten toe aan de...", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcurry-met-kokos-en-tomaat", image: "aardappelcurry-met-kokos-en-tomaat.jpg", description: "Een curry maken klinkt ingewikkeld, echter niks is...", average_rating: 2.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:07:13", updated_at: "2020-03-25 09:49:08", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 365, title: "Aardappelquiche", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Warm d...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een frisse salade. Je kunt ook eenp...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelquiche", image: "aardappelquiche.jpg", description: "De mogelijkheden met een quiche zijn eindeloos. Me...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:45", updated_at: "2017-07-14 14:39:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 575, title: "Monique's crispy geplette krieltjes", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels garen</u></h2>\r\n\r\n<p>Was...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<div class=\"embeded-video oembed-provider-vimeo\" d...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "crispy-geplette-aardappeltjes-uit-de-oven", image: "crispy-geplette-aardappeltjes-uit-de-oven.jpg", description: "Deze crispy geplette aardappeltjes zijn wat ons be...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-01-30 11:08:39", updated_at: "2017-07-26 07:06:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 435, title: "Aardappelsla met garnaaltjes en grapefruit", cooking_time: 10, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de krieltjes</u></h2>\r\n\r\n<p>Ga...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Maak van deze salade een volwaardige maaltijd e...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsla-met-hollandse-garnaaltjes-en-grapefru...", image: "aardappelsla-met-hollandse-garnaaltjes-en-grapefru...", description: "Van grapefruit kan je een heerlijke dressing maken...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:07", updated_at: "2017-07-17 12:04:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief