Nadia's aardappelkibbeh met citrus


Het lievelingsaardappelrecept van Nadia is het lekkerste dat je in tijden gegeten hebt! Libanese aardappelkibbeh met citroenzest. Simpel en eenvoudig op tafel te zetten.

40 min
vega

Ingrediënten

Voor 10 Personen
  • 1 kg grote kruimige aardappels
  • 2 bosjes lente-ui
  • 225 g fijne bulgur
  • rasp van 1 sinaasappel
  • rasp van 2 citroenen
  • scheut olijfolie
  • snufje pul biber (rode chilivlokken)

Bereiding

Stap 1: aardappelpuree

Kook de aardappels in de schil gaar in ca. 30 min. in ruim gezout water. Snijd de lente-ui heel fijn. Laat de aardappels afkoelen, pel ze en stamp heel fijn; druk de puree door een fijne zeef als er klontjes in de puree achterblijven.

Stap 2: de kibbeh

Kneed met je handen de bulgur, ¾ van de lente-ui, het citrusrasp en een scheutje water door de aardappelpuree. Breng op smaak met wat extra zout en voeg eventueel nog een extra scheutje water en/of citroensap toe: de kibbeh moet smeuïg zijn, maar geen puree.

Stap 3: kibbehpatroon

Spreid met natte handen de kibbeh uit over een schaal met een hoogte van ca. 1½ cm en maak hem mooi glad. Maak met de achterkant van een mes of lepel het kibbehpatroon (zie foto) of maak je eigen patroon. Besprenkel de kibbeh rijkelijk met olijfolie en bestrooi met de rest van de lente-ui en met wat pul biber.

Bismillah! (Eetsmakelijk!)

Deze aardappelkibbeh is een recept van chef Nadia (van Nadia & Merijn)

Vergelijkbare recepten

20 min
vega

Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en dragon

40 min

Koude aardappel-roomsoep

1 u
vega

Aardappel-tomatensoufflé

1 u
vega

Aardappelbrood

15 min
vega

Cowboysalade

40 min
vega

Aardappeltosti

[#<Recipe id: 579, title: "Wally’s krieltjessalade met bleekselderij en drago...", cooking_time: 20, instructions: "<p>Halveer de krieltjes. Stoom of kook de krieltje...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "wally-s-krieltjessalade-met-bleekselderij-en-drago...", image: "wally-s-krieltjessalade-met-bleekselderij-en-drago...", description: "Een krieltjessalade hoeft niet saai te zijn als je...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-04 14:51:57", updated_at: "2018-06-06 10:32:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 494, title: "Koude aardappel-roomsoep", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de ingredi&euml;nten</u></h2>\r...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Ook lekker met krokant gebakken ontbijtspek of ...", cooking_method: "Pan", servings: 8, featured: true, slug: "koude-aardappel-roomsoep", image: "koude-aardappel-roomsoep.jpg", description: "Organiseer je een meergangendinner? Dit koude soep...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:13", updated_at: "2017-07-07 11:38:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 483, title: "Aardappel-tomatensoufflé", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de zongedroogde tomaten door 200 g gero...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-tomatensouffle", image: "aardappel-tomatensouffle.jpg", description: "Soufflés zijn perfect voor diners en andere gelege...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:00", updated_at: "2017-07-17 12:42:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 565, title: "Aardappelbrood", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Aardappelbrood is heerlijk bij stoofvlees!</p>\r...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelbrood", image: "aardappelbrood.jpg", description: "Vooral in Ierland werd in vorige eeuwen veel aarda...", average_rating: 4.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:05:02", updated_at: "2018-08-18 21:48:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 399, title: "Cowboysalade", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelen in blokjes</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Mag het wat frisser? Maak dan een heerlijke vin...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "cowboysalade", image: "cowboy-salade.jpg", description: "Heb je gekookte aardappels over? Maak er een cowbo...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:24", updated_at: "2019-06-07 14:13:25", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 564, title: "Aardappeltosti", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Alle soorten kaas zijn lekker voor deze tosti, ...", cooking_method: "grillen", servings: 4, featured: false, slug: "aardappeltosti", image: "aardappel-tosti.jpg", description: "Hoewel dit een zeer geschikt lunchgerecht is, kan ...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:56:29", updated_at: "2017-11-14 20:40:03", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief