Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Salade
BBQ
Uit de oven
20min
Kids

Surf and turf aardappelkebabs .

4 Personen

Surf and turf is een Noord-Amerikaans gerecht waarbij vlees en vis of schaaldieren met elkaar gecombineerd worden. Deze aardappel-vis-vleesspiesen zijn ideaal voor op de barbecue, maar kunnen ook prima in de grill.

    Ingrediënten
  • 16 kleine, vastkokende aardappels
  • 8 reuzegarnalen
  • 1 stuk varkenshaas (250 g)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • satéstokjes
Bereiding

Stap 1: prepareer de ingredienten 

Verwarm de oven voor op 240°C (als je de kebabs in de oven bereid). Week de satéstokjes in water. Was de aardappels en kook ze gedurende 5 minuten in zout water. Snijd de ui, rode paprika en varkenshaas in blokjes van 2 op 2 cm.

Stap 2: kebabs

Maak de kebabs door 1 stuk aardappel, 1 reuzengarnaal, 1 stuk vlees, 1 stuk ui en 1 stuk paprika op elke prikker te rijgen. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden, besprenkel met limoensap en bak de kebabs gedurende 5 minuten aan elke kant onder de grill. Of als je de surf and turfspiezen in de grillpan maakt, bak ze in rondom in circa 8 minuten gaar. 

Tip .

Lekker met een knoflooksaus. Doe 8 eetlepels Griekse yoghurt en 4 eetlepels mayonaise in een kommetje. Pers 4 knoflooktenen uit. Voeg 20 gram gehakte peterselie peterselie toe en zout en peper naar smaak. Meng alle ingrediënten door elkaar. Meng eventueel nog citroenssap naar smaak.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief