Aardappelhelften met aardappelsoufflé

Een variant op de gevulde aardappel: de pieper gevuld met aardappelsoufflé. Weer net een beetje anders!

30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 3 grote eieren
  • 3 el crème fraîche
  • 75 g oude kaas
  • 1 el blauw maanzaad
  • 3 fijngehakte ansjovisfilets
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • peper, zout en boter

Bereiding

Stap 1: voorbereiden

Boen de aardappels schoon en kook ze in ongezouten water gaar. Giet af en laat ze afkoelen tot ze goed te hanteren zijn. Verwarm de oven voor tot 190 graden en vet een ovenschaal in met boter en splits de eieren.

 

Stap 2: vullen en bakken

Halveer de aardappels en schep er zoveel kruim uit tot er een wandje van 1 cm dik over blijft. Maak van het uitgeschepte kruim met de eidooiers, crème fraįche, 3/4 van de kaas, maanzaad, ansjovis en peterselie tot een mooie puree. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree. Vul de uitgeholde aardappelhelften met de puree en strooi er de rest van de kaas over. Zet de aardappels in de ingevette ovenschaal en zet die 20 minuten middenin de hete oven.

Vergelijkbare recepten

50 min
vega

Aardappeltaart met pastinaak

50 min

Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten

1 u 30 min

Toscaanse aardappelgratin

35 min

Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie

40 min
vega

Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken

40 min
vega

Aardappelmuffins met pecannoten

[#<Recipe id: 603, title: "Aardappeltaart met pastinaak", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Als je de taart ruim van tevoren of de dag ervo...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltaart-met-pastinaak", image: "160530_FC_Aardappel_14A.jpg", description: "Deze aardappeltaart is heerlijk als bijgerecht in ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 08:55:05", updated_at: "2017-11-10 08:55:05", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 474, title: "Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel en groenten</u><...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bewaar nog wat rozemarijn voor de afwerking. Ha...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten.jp...", description: "Een makkelijke ovenschotel met aardappels en artis...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:51", updated_at: "2017-07-20 11:27:07", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 379, title: "Toscaanse aardappelgratin ", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: bakken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ov...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Als je geen fan bent van olijven, kan je die ve...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "toscaanse-aardappelgratin", image: "toscaanse-aardappelgratin.jpg", description: "Een keer een ander soort aardappelgratin proberen?...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:01", updated_at: "2017-07-28 12:02:13", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 431, title: "Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en ...", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Schi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>In dit recept kan je al je visrestjes kwijt.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", image: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", description: "Een brandade is een puree van aardappelen en vis. ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:02", updated_at: "2017-07-17 13:45:56", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 538, title: "Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met geroosterd brood.</p>\r\n", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-preisoep", image: "aardappel-preisoep.jpg", description: "De aardappel maakt iedere soep lekker romig en vol...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://uitpaulineskeuken.nl/2016/01/aardappel-prei...", active: true, created_at: "2016-03-21 09:58:45", updated_at: "2017-07-28 11:54:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 614, title: "Aardappelmuffins met pecannoten", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwa...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "oven", servings: 10, featured: true, slug: "aardappelmuffins-met-pecannoten", image: "160713_Aardappelkookboek_Muffin1.jpg", description: "Wat een verrassing dat je van aardappels ook muffi...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:39:45", updated_at: "2018-03-06 19:16:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief