
Aardappelhelften met aardappelsoufflé
Een variant op de gevulde aardappel: de pieper gevuld met aardappelsoufflé. Weer net een beetje anders!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 grote eieren
- 3 el crème fraîche
- 75 g oude kaas
- 1 el blauw maanzaad
- 3 fijngehakte ansjovisfilets
- 2 el fijngehakte verse peterselie
- peper, zout en boter
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiden
Boen de aardappels schoon en kook ze in ongezouten water gaar. Giet af en laat ze afkoelen tot ze goed te hanteren zijn. Verwarm de oven voor tot 190 graden en vet een ovenschaal in met boter en splits de eieren.
Stap 2: vullen en bakken
Halveer de aardappels en schep er zoveel kruim uit tot er een wandje van 1 cm dik over blijft. Maak van het uitgeschepte kruim met de eidooiers, crème fraįche, 3/4 van de kaas, maanzaad, ansjovis en peterselie tot een mooie puree. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree. Vul de uitgeholde aardappelhelften met de puree en strooi er de rest van de kaas over. Zet de aardappels in de ingevette ovenschaal en zet die 20 minuten middenin de hete oven.