Aardappelgratin met courgette

Zin in comfort food vanavond? Probeer deze gezondere versie van aardappelgratin of gratin dauphinois gemaakt door onze ambassadeur Lekker Eten met Linda. Heerlijk als avondeten! Dit recept bevat 268 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd.

50 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 2 lente uitjes
  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 30 g zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 250 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 tl gedroogde rozemarijn (of bieslook, tijm, basilicum)
  • 75 g geraspte kaas

Voorbereiding

Stap 1: voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een ovenschaal en vet deze in met een beetje olijfolie. 

Stap 2: snijd de ingrediënten

Snijd de courgette in dunne plakjes en de lente uitjes in ringetjes. Leg de aardappelschijfjes en courgette om en om in de schaal. Verdeel de lente ui erover. 

Stap 3: maak de saus

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de knoflook fijn. Klop de eieren met de Griekse yoghurt los en roer de tomaatjes, knoflook en kruiden erdoor. Giet het mengsel over de aardappelgratin. 

Stap 4: in de oven

Strooi de kaas erover. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. Serveer er een gebakken visje bij. 

Vergelijkbare recepten