Aardappelpancakes met ham en tijm

Aardappelpannenkoekjes of flensjes zijn ideaal voor lunch, of als voorgerechtje. Deze pancakes maak je vanuit puree, maar je maakt er gemakkelijk rösti van door aardappelrasp te gebruiken. Met een stukje vlees of vis, en groente heb je zo een hoofdgerecht op tafel!

40 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 250 gram geschilde aardappels
  • 250 ml volle melk
  • 2 el bloem
  • 1 el verse blaadjes tijm
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 el crème fraîche
  • 40 g boter
  • 50 g rauwe ham

Bereiding

Voor ca 10 stuks.

Stap 1: maak het beslag

Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Laat dit mengsel circa 1 uur afkoelen. Roer er dan bloem, Zout, tijm, eieren, eiwitten en crème fraîche door tot een stevig beslag ontstaat. 

Stap 2: bak de pannenkoeken

Bak hiervan met een klontje boter in een grote koekenpan kleine pancakes van circa 6 cm doorsnede. Bak de pancakes aan één kant in 3-5 min. bruin. Bestrooi ze met wat reepjes rauwe ham, keer ze om en bak de andere kant 3-5 minuten tot ook de onderkant krokant is.

Vergelijkbare recepten

50 min

Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes

25 min
vega

Aardappelsalade met sperziebonen

50 min

Aardappelcannelloni met ossenhaas

40 min

Aardappeltjes met Parmezaanjus

10 min

Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek

20 min

Mascarpone-aardappelpuree met lamskoteletjes

[#<Recipe id: 454, title: "Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: smelt de boter</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwa...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bestrooi de laagjes aardappel met een snufje ro...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltaartjes-met-rivierkreeftjes", image: "aardappeltaartjes-met-rivierkreeftjes.jpg", description: "Deze aardappels bereid je 'en cocotte' in de oven,...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R607044/aarda...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:28", updated_at: "2017-07-17 15:33:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 391, title: "Aardappelsalade met sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels en groene bone...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Kippenboutjes zijn een ideaal stukje vlees bij ...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsla-met-bonen", image: "aardappelsla-met-bonen.jpg", description: "Een aardappelsalade met Provinciaalse kruiden en l...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:15", updated_at: "2017-07-07 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 433, title: "Aardappelcannelloni met ossenhaas", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de champignons</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt ook nog peterselie toevoegen aan de cha...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcanneloni-met-ossenhaas", image: "aardappelcanneloni-met-ossenhaas.jpg", description: "Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:05", updated_at: "2017-07-13 14:55:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 429, title: "Aardappeltjes met Parmezaanjus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: rooster de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een lekkere frisse salade en stukje...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-met-parmezaanjus", image: "aardappeltjes-met-parmezaanjus.jpg", description: "Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:59", updated_at: "2017-07-13 12:45:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 448, title: "Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek", cooking_time: 10, instructions: "<h2><u>Stap 1: besprekel de aardappel met olie</u>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit ovengerecht is ook lekker met feta in plaat...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek.jpg", description: "Piepers, tomaatjes en spek uit de oven! Alles gaat...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:22", updated_at: "2017-07-13 12:08:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 452, title: "Mascarpone-aardappelpuree met lamskoteletjes", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de boontjes ook vervangen door witlof me...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "mascarpone-aardappelpuree-met-lamskoteletjes", image: "mascarpone-aardappelpuree-met-lamskoteletjes.jpg", description: "Dit gerecht heb je in 20 minuutjes op tafel! Perfe...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:26", updated_at: "2017-07-25 13:13:03", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief