Aardappelpancakes met ham en tijm

Aardappelpannenkoekjes of flensjes zijn ideaal voor lunch, of als voorgerechtje. Deze pancakes maak je vanuit puree, maar je maakt er gemakkelijk rösti van door aardappelrasp te gebruiken. Met een stukje vlees of vis, en groente heb je zo een hoofdgerecht op tafel!

40 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 250 gram geschilde aardappels
  • 250 ml volle melk
  • 2 el bloem
  • 1 el verse blaadjes tijm
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 el crème fraîche
  • 40 g boter
  • 50 g rauwe ham

Bereiding

Voor ca 10 stuks.

Stap 1: maak het beslag

Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Laat dit mengsel circa 1 uur afkoelen. Roer er dan bloem, Zout, tijm, eieren, eiwitten en crème fraîche door tot een stevig beslag ontstaat. 

Stap 2: bak de pannenkoeken

Bak hiervan met een klontje boter in een grote koekenpan kleine pancakes van circa 6 cm doorsnede. Bak de pancakes aan één kant in 3-5 min. bruin. Bestrooi ze met wat reepjes rauwe ham, keer ze om en bak de andere kant 3-5 minuten tot ook de onderkant krokant is.

Vergelijkbare recepten

1 u 20 min

Aardappels à la campagne

20 min
vega

Snack-krieltjes met aioli

45 min
vega

Spaanse Tortilla

20 min

Flammkuchen met spek, aardappel, kaas, rode ui en bieslook

40 min
vega

Gekarameliseerde aardappels

15 min

Pittige aardappeltjes met krab en jalapenospepers

[#<Recipe id: 382, title: "Aardappels à la campagne", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de wok</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan in plaats van champignons ook andere gro...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-la-campagne", image: "aardappels-la-campagne.jpg", description: "Een lekker hoofdgerecht met in de hoofdrol aardapp...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:05", updated_at: "2017-07-14 15:04:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 609, title: "Snack-krieltjes met aioli", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aioli</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhit de olie...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Mix de krieltjes met kleine groene pepertjes. F...", cooking_method: "frituren", servings: 6, featured: true, slug: "snack-krieltjes-met-aioli", image: "160530_FC_Aardappel_Snack_krieltjes_met_aioli.jpg", description: "Ga op zoek naar de allerkleinste krieltjes, die vi...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 10:29:35", updated_at: "2017-11-10 10:29:35", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 583, title: "Spaanse Tortilla", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de ontbijtspek voor chorizo!</p>\r\n", cooking_method: "Koekenpan", servings: 4, featured: false, slug: "spaanse-tortilla", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-012.jpg", description: "De Spaanse tortilla wordt vaak als tapa gegeten, s...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.leukerecepten.nl/recepten/spaanse-aard...", active: true, created_at: "2017-09-26 08:21:41", updated_at: "2021-04-16 09:48:57", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 530, title: "Flammkuchen met spek, aardappel, kaas, rode ui en ...", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de bodem</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>De&nbsp;Flammkuchen is ideaal als voorgerechtje...", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "flammkuchen-met-spek-aardappel-kaas-rode-ui-en-bie...", image: "flammkuchen-met-spek-aardappel-kaas-rode-ui-en-bie...", description: "Flammkuchen is vooral bekend bij onze Duitse buren...", average_rating: 1.5, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:17:36", updated_at: "2019-04-24 14:55:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 525, title: "Gekarameliseerde aardappels", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil e...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit is de traditionele bereidingswijze. Wil je ...", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: true, slug: "deense-gekarameliseerde-aardappels", image: "deense-gekarameliseerde-aardappels.jpg", description: "In Denemarken heet dit gerecht \"Sukkerbrunede kart...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:26", updated_at: "2017-07-20 08:22:44", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 419, title: "Pittige aardappeltjes met krab en jalapenospepers", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: wok de aardappels en groenten</u></...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg eventueel lente-uitjes toe voor meer kleur...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "mexican-style-aardappeltjes-met-krab-en-jalapenosp...", image: "mexican-style-aardappeltjes-met-krab-en-jalapenosp...", description: "Opzoek naar de zomers recept dat makkelijk is en o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:47", updated_at: "2017-07-07 10:12:17", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief