Aardappelcurry met tijgergarnalen

Aardappels zijn vaak één van de hoofdingrediënten van een Indiase curry. Je kan gerust een heleboel maken, want curry smaakt de volgende dag altijd nóg lekkerder omdat de smaken van de specerijen dan goed hebben kunnen intrekken.

15 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 1 klein ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 citroengrasstengel
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel (bruine suiker kan ook) rietsuiker
  • 6 gepelde tijgergarnalen
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl kokosmelk
  • 50 g peultjes
  • peper en zout
  • 1 bosje koriander

Bereiding

Stap 1: voorbereidingen

Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm. Hak de ui en de knoflook fijn. 

Stap 2: wok de aardappel

Verhit de arachideolie in een wok. Bak de ui en knoflook al omscheppend op een laag vuur 2 minuten. Voeg citroengras en currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg de suiker en aardappelblokjes toe. 

Schenk er de bouillon en kokosmelk bij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3: voeg de garnalen en groente toe

Voeg de tijgergarnalen en peultjes toe en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met blaadjes koriander en serveer direct.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Minifrietjes met citroenzout

30 min

Stamppot boerenkool met tomaat en ui

30 min
vega

Aardappelkoekjes met rode biet

30 min
vega

Gegratineerde aardappelpuree

35 min
vega

Aardappel-gehakt potjes

25 min

Salade nicoise met zalm

[#<Recipe id: 562, title: "Minifrietjes met citroenzout", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: citroenzout mengsel</u></h2>\r\n\r\n<p>...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bewaar het restant citroenzout onafgedekt en br...", cooking_method: "frituren", servings: 4, featured: true, slug: "minifrietjes-met-citroenzout", image: "minifrietjes-met-citroenzout.jpg", description: "Zelf je eigen minifrietjes maken is leuk om te doe...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:42:04", updated_at: "2020-03-18 15:53:14", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 521, title: "Stamppot boerenkool met tomaat en ui", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en boerenkool</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met wat piccalilly.</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "stamppot-boerenkool-met-tomaat-en-ui", image: "stamppot-boerenkool-met-tomaat-en-ui.jpg", description: "Een kleine variatie op je boerenkoolstamppot. Voeg...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:17", updated_at: "2017-07-07 11:27:52", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 641, title: "Aardappelkoekjes met rode biet", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Rasp de aardappel en biet</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wil je nog een beetje de verschillende kleuren ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelkoekjes-met-rode-biet", image: "Foto_1_aardappelkoekjes_made_by_ellen_recept_kopie...", description: "Onze ambassadeur Made by Ellen is gek op deze krok...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-11 13:27:25", updated_at: "2019-05-10 12:42:58", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 491, title: "Gegratineerde aardappelpuree", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker bij een stukje vis naar keuze. Voeg eens...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gegratineerde-aardappelpuree", image: "gegratineerde-aardappelpuree.jpg", description: "Gratineren betekent ook wel \"overbakken\" en is een...", average_rating: 2.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:09", updated_at: "2019-02-08 08:03:37", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 543, title: "Aardappel-gehakt potjes", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels voorbereiden</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de aardappel-gehakt mix in kleine potjes...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-gehakt-potjes-2", image: "Mexicaanse-gehakt-aardappel-potjes-zonder-zout.jpg", description: "Deze aardappel-gehakt potjes uit de oven hebben ee...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-01 14:57:38", updated_at: "2020-03-05 13:27:33", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 665, title: "Salade nicoise met zalm", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en sperziebonen<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "salade-nicoise-met-zalm", image: "Salade_Nicoise_made_by_ellen_website.jpg", description: "De salade niçoise is een absolute Franse klassieke...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-09-05 13:42:20", updated_at: "2020-02-19 09:07:44", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief