Aardappelcurry met tijgergarnalen

Aardappels zijn vaak één van de hoofdingrediënten van een Indiase curry. Je kan gerust een heleboel maken, want curry smaakt de volgende dag altijd nóg lekkerder omdat de smaken van de specerijen dan goed hebben kunnen intrekken.

15 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 1 klein ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 citroengrasstengel
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel (bruine suiker kan ook) rietsuiker
  • 6 gepelde tijgergarnalen
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl kokosmelk
  • 50 g peultjes
  • peper en zout
  • 1 bosje koriander

Bereiding

Stap 1: voorbereidingen

Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1 x 1 cm. Hak de ui en de knoflook fijn. 

Stap 2: wok de aardappel

Verhit de arachideolie in een wok. Bak de ui en knoflook al omscheppend op een laag vuur 2 minuten. Voeg citroengras en currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg de suiker en aardappelblokjes toe. 

Schenk er de bouillon en kokosmelk bij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3: voeg de garnalen en groente toe

Voeg de tijgergarnalen en peultjes toe en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met blaadjes koriander en serveer direct.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Smashed potatoe

30 min

Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme, citroen en gerookte zalm

50 min

Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten

25 min

Salade nicoise met zalm

1 u
vega

Aardappels met ricotta en gegrilde groenten

30 min
vega

Roergebakken mediterraanse aardappeltjes

[#<Recipe id: 531, title: "Smashed potatoe", cooking_time: 30, instructions: "<p>Kook een&nbsp;aardappel in het velletje en laat...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 1, featured: false, slug: "smashed-potatoe", image: "smashed-potatoe.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:21:50", updated_at: "2017-07-07 09:10:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 669, title: "Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Kook de aardap...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vega optie: Kies voor rode bietjes in plaats va...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "gevulde-aardappel-met-aardappelsalade-dragoncreme-...", image: "01_20191029-Mini_Piepershow-FC-169.jpg", description: "Deze gevulde aardappel is een heerlijk voorgerecht...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-10-28 13:08:42", updated_at: "2020-02-19 09:08:30", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 474, title: "Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel en groenten</u><...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bewaar nog wat rozemarijn voor de afwerking. Ha...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten.jp...", description: "Een makkelijke ovenschotel met aardappels en artis...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:51", updated_at: "2017-07-20 11:27:07", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 665, title: "Salade nicoise met zalm", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en sperziebonen<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "salade-nicoise-met-zalm", image: "Salade_Nicoise_made_by_ellen_website.jpg", description: "De salade niçoise is een absolute Franse klassieke...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-09-05 13:42:20", updated_at: "2020-02-19 09:07:44", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 407, title: "Aardappels met ricotta en gegrilde groenten", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Be...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg wat zongedroogde tomaten toe voor een medi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten", image: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten.jpg", description: "Aardappels kun je poffen op de barbecue, maar ook ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:33", updated_at: "2017-07-13 14:09:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 358, title: "Roergebakken mediterraanse aardappeltjes", cooking_time: 30, instructions: "<p>Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heerlijk met een stukje vis uit de oven.&nbsp;<...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "roergebakken-mediterrane-aardappeltjes", image: "roergebakken-mediterrane-aardappeltjes.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:28", updated_at: "2017-07-07 09:05:16", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief