Aardappelcurry met mango

Mango in de curry geeft een heerlijke fris-zoete tegenhang van de (pittige) kruiden. Deze vegetarische curry krijgt hierdoor veel smaak en ‘bite’.

40 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 400 g kruimige aardappels
  • 1 rijpe mango
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el rode currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • zout en peper
  • 2 el gehakte koriander

Voorbereiding

Stap 1: schillen en snijden

Schil de aardappels. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snij aardappels en mango in blokjes van 2 x 2 cm. Was de lente-uitjes en snij ze fijn. Pel de knoflook.

Stap 2: wok de curry

Verhit de olie in een wok. Voeg aardappels, lente-ui en currypasta toe. Pers er de knoflook boven uit en schep goed om. Bak al omscheppend op een hoog vuur ca. 2 minuten.

Stap 3: curry

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren ca. 15 minuten zachtjes koken. Voeg de mangoblokjes toe en warm alles nog 2 minuten goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Strooi er de koriander over en neem de pan van het vuur.

Serveer direct in mooie kommen.

Vergelijkbare recepten