Aardappelcannelloni met ossenhaas

Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van een cannelloni en beef wellington, maar dan met een pieperrandje. Probeer het eens uit voor een dinner.

50 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende in dunne plakken aardappels
  • 150 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik
  • 50 g champignons in stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 20 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • vleesbouillon
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: bak de champignons

Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin champignons, ui en knoflook op een matig vuur ongeveer 2 minuten. Kruid met zout en peper en hak alles fijn met een keukenmachine.

 

Stap 2: bak het vlees en aardappels

Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees rondom in 2 a 3 minuten rosé en snij het in reepjes van 2 cm. Leg de aardappelplakken overlappend tegen elkaar tot 2 plakken van ongeveer 20 cm lengte en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Stap 3: rol en bak de cannelloni

Leg hierop wat van de champignonvulling en 2 stukken ossenhaas. Rol de aardappelcannelloni dicht, bak ze in de oven op 200°C in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin en serveer met een beetje vleesbouillon.

Vergelijkbare recepten

1 u

Marco Westmaas' Frieten met mayonaise

25 min

Prei met zalm en aardappels uit de oven

40 min
vega

Bittere chocoladetaart met aardappel

1 u 30 min
vega

Aardappelgratin met tomaten en olijven

40 min

Patatas bravas met knoflooksaus

1 u 20 min
vega

Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus

[#<Recipe id: 508, title: "Marco Westmaas' Frieten met mayonaise", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Gebruik voor deze lekkere frieten kruimig koken...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "marco-westmaas-frieten-met-mayonaise", image: "marco-westmaas-frieten-met-mayonaise.jpg", description: "Jenga van aardappelfrieten! Deze rechte frietjes m...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:49", updated_at: "2019-06-07 14:01:15", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 499, title: "Prei met zalm en aardappels uit de oven", cooking_time: 25, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 &deg;C. Prik de aar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Zuivelspread is ook heerlijk op brood of cracke...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "prei-met-zalm-en-aardappel-uit-de-oven", image: "prei-met-zalm-en-aardappel-uit-de-oven.jpg", description: "", average_rating: 3.66666666666667, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:18", updated_at: "2018-09-16 19:04:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 566, title: "Bittere chocoladetaart met aardappel", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Gebruik glutenvrij bakpoeder als je dit nagerec...", cooking_method: "bakken", servings: 8, featured: false, slug: "bittere-chocoladetaart-met-aardappel", image: "bittere-chocoladetaart-met-aardappel.jpg", description: "Serieus waar: chocoladetaart met aardappel erin. D...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:27:53", updated_at: "2017-07-17 13:30:16", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 497, title: "Aardappelgratin met tomaten en olijven", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels voorbereiden</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bijgerecht bij geroosterde vis als snapper of b...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelgratin-met-tomaten-en-olijven", image: "aardappelgratin-met-tomaten-en-olijven.jpg", description: "De gewone piepers in een Frans jasje: de aardappel...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:16", updated_at: "2019-04-03 08:17:37", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 645, title: "Patatas bravas met knoflooksaus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "patatas-bravas-met-knoflooksaus", image: "Patatas_bravas_met_knoflooksaus__2__kopie_2.JPG", description: "Heb je een borrel op de planning staan? Daar horen...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-24 12:29:22", updated_at: "2019-07-15 07:45:35", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 677, title: "Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurt...", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: deeg kneden</u></h2>\r\n\r\n<p>Meng de ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-flammkuchen-met-prei-en-bieslook-yoghurt...", image: "aardappel_flammkuchen.jpg", description: "Ken jij Flammkuchen al? Het bestaat al decennia ma...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-01-02 11:23:33", updated_at: "2020-07-01 08:31:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief