Aardappelcannelloni met ossenhaas

Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van een cannelloni en beef wellington, maar dan met een pieperrandje. Probeer het eens uit voor een dinner.

50 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende in dunne plakken aardappels
  • 150 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik
  • 50 g champignons in stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 20 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • vleesbouillon
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: bak de champignons

Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin champignons, ui en knoflook op een matig vuur ongeveer 2 minuten. Kruid met zout en peper en hak alles fijn met een keukenmachine.

 

Stap 2: bak het vlees en aardappels

Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees rondom in 2 a 3 minuten rosé en snij het in reepjes van 2 cm. Leg de aardappelplakken overlappend tegen elkaar tot 2 plakken van ongeveer 20 cm lengte en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Stap 3: rol en bak de cannelloni

Leg hierop wat van de champignonvulling en 2 stukken ossenhaas. Rol de aardappelcannelloni dicht, bak ze in de oven op 200°C in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin en serveer met een beetje vleesbouillon.

Vergelijkbare recepten

45 min

Boerenkool ovenschotel

1 u 10 min
vega

Torentjes van aardappels en cheddar

40 min
vega

Gekarameliseerde aardappels

25 min

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen

50 min

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

15 min
vega

Aardappel in de schil met tomaat, mozzarella en zwarte olijven

[#<Recipe id: 687, title: "Boerenkool ovenschotel", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: Voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Verw...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "boerenkool-ovenschotel", image: "Boerenkool_ovenschotel_4.jpg", description: "Toe aan een bordje comfortfood? Deze heerlijke ove...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-10-12 08:51:33", updated_at: "2020-10-15 11:23:01", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 381, title: "Torentjes van aardappels en cheddar", cooking_time: 70, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C.&nbsp;Kook de...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg varkensgehakt en worteltjes toe voor nog m...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "torentjes-van-aardappels-en-cheddar", image: "torentjes-van-aardappels-en-cheddar.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:03", updated_at: "2017-07-07 09:13:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 525, title: "Gekarameliseerde aardappels", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil e...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit is de traditionele bereidingswijze. Wil je ...", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: true, slug: "deense-gekarameliseerde-aardappels", image: "deense-gekarameliseerde-aardappels.jpg", description: "In Denemarken heet dit gerecht \"Sukkerbrunede kart...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:26", updated_at: "2017-07-20 08:22:44", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 500, title: "Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kneed de gehaktballen</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de gehaktballen eventueel met grove mos...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "gehaktbal-met-aardappelen-en-sperziebonen", image: "gehaktbal-met-aardappelen-en-sperziebonen.jpg", description: "Gehaktballen, aardappels en sperziebonen met spekj...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:19", updated_at: "2017-07-17 14:57:58", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 489, title: "Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten", cooking_time: 50, instructions: "<p>Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een vegetarische variant kun je&nbsp;het g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten", image: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten.j...", description: "", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:07", updated_at: "2017-07-07 08:54:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 362, title: "Aardappel in de schil met tomaat, mozzarella en zw...", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: pof de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>Scr...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de verse tomaat ook vervangen door reep...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-in-de-schil-met-tomaat-mozzarella-en-zwa...", image: "aardappel-in-de-schil-met-tomaat-mozzarella-en-zwa...", description: "Kom in de Italiaanse sferen met dit aardappelrecep...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:32", updated_at: "2017-07-07 11:19:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief