Aardappelcannelloni met ossenhaas

Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van een cannelloni en beef wellington, maar dan met een pieperrandje. Probeer het eens uit voor een dinner.

50 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende in dunne plakken aardappels
  • 150 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik
  • 50 g champignons in stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 20 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • vleesbouillon
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: bak de champignons

Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin champignons, ui en knoflook op een matig vuur ongeveer 2 minuten. Kruid met zout en peper en hak alles fijn met een keukenmachine.

 

Stap 2: bak het vlees en aardappels

Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees rondom in 2 a 3 minuten rosé en snij het in reepjes van 2 cm. Leg de aardappelplakken overlappend tegen elkaar tot 2 plakken van ongeveer 20 cm lengte en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Stap 3: rol en bak de cannelloni

Leg hierop wat van de champignonvulling en 2 stukken ossenhaas. Rol de aardappelcannelloni dicht, bak ze in de oven op 200°C in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin en serveer met een beetje vleesbouillon.

Vergelijkbare recepten

20 min

Flammkuchen met spek, aardappel, kaas, rode ui en bieslook

2 u 35 min

Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm

30 min
vega

Hutspotkoekjes

1 u

Bonne femme met parelhoen

35 min

Krieltjes met broccoli en kip uit de oven

25 min

Italiaanse wedges

[#<Recipe id: 530, title: "Flammkuchen met spek, aardappel, kaas, rode ui en ...", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de bodem</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>De&nbsp;Flammkuchen is ideaal als voorgerechtje...", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "flammkuchen-met-spek-aardappel-kaas-rode-ui-en-bie...", image: "flammkuchen-met-spek-aardappel-kaas-rode-ui-en-bie...", description: "Flammkuchen is vooral bekend bij onze Duitse buren...", average_rating: 1.5, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:17:36", updated_at: "2019-04-24 14:55:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 430, title: "Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm", cooking_time: 155, instructions: "<h2><u>Stap 1: marineer de zalm</u></h2>\r\n\r\n<p>Men...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De zalmfilet kan vervangen worden door een stuk...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm", image: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm.jpg", description: "Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:01", updated_at: "2017-07-07 10:37:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 551, title: "Hutspotkoekjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: hutspot maken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil ...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de koekjes met broccoli en een vegaburg...", cooking_method: "Pan", servings: 8, featured: false, slug: "hutspotkoekjes", image: "img_077324_890x594_JPG.jpg", description: "Hou je van hutspot maar heb je zin in iets krokant...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186749/chic...", active: true, created_at: "2016-04-13 13:38:19", updated_at: "2020-03-05 14:35:47", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 504, title: "Bonne femme met parelhoen", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de groente</u></h2>\r\n\r\n<p>Plaa...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer er een frisse dressing bij</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "bonne-femme-met-parelhoen", image: "bonne-femme-met-parelhoen.jpg", description: "Een bonne femme schotel bestaat meestal uit aardap...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:34", updated_at: "2017-07-17 13:41:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 648, title: "Krieltjes met broccoli en kip uit de oven", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: Voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-broccoli-en-kip-uit-de-oven", image: "Krieltjes_met_broccoli_en_kip_uit_de_oven_4_kopie....", description: "Een gerecht dat maar 10 minuten voorbereidingstijd...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-05-21 14:52:56", updated_at: "2019-07-16 08:26:03", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 622, title: "Italiaanse wedges", cooking_time: 25, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "italiaanse-wedges", image: "Zo-Gepiept---Itliaanse-wedges-L.jpg", description: "Kom in de Italiaanse sferen met deze ovenschotel m...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:26:30", updated_at: "2020-03-18 13:34:51", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief