Aardappelcannelloni met ossenhaas

Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van een cannelloni en beef wellington, maar dan met een pieperrandje. Probeer het eens uit voor een dinner.

50 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 grote vastkokende in dunne plakken aardappels
  • 150 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik
  • 50 g champignons in stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 20 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • vleesbouillon
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: bak de champignons

Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin champignons, ui en knoflook op een matig vuur ongeveer 2 minuten. Kruid met zout en peper en hak alles fijn met een keukenmachine.

 

Stap 2: bak het vlees en aardappels

Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees rondom in 2 a 3 minuten rosé en snij het in reepjes van 2 cm. Leg de aardappelplakken overlappend tegen elkaar tot 2 plakken van ongeveer 20 cm lengte en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Stap 3: rol en bak de cannelloni

Leg hierop wat van de champignonvulling en 2 stukken ossenhaas. Rol de aardappelcannelloni dicht, bak ze in de oven op 200°C in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin en serveer met een beetje vleesbouillon.

Vergelijkbare recepten

1 u 5 min
vega

Gebakken aardappels met blauwe kaas

1 u 30 min

Ovenpiepers met eieren & luxe ham

1 u 40 min

Aardappelsalade met octopus

1 u

Platvis met aardappels uit de oven

35 min
vega

Scones met cranberry’s & rozijnen

50 min

Aardappel-zalmburgertjes

[#<Recipe id: 389, title: "Gebakken aardappels met blauwe kaas", cooking_time: 65, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelen in de oven</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vind je blauwe kaas te heftig? Je kan ook een m...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "gebakken-aardappels-met-blauwe-kaas", image: "gebakken-aardappels-met-blauwe-kaas.jpg", description: "Deze aardappelen gaan lekker lang in de oven, dan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:13", updated_at: "2017-07-17 14:13:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 537, title: "Ovenpiepers met eieren & luxe ham", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p><a href=\"https://aardappels.nl/recipes/crispy-g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham", image: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham.jpg", description: "Ovengebakken aardappels verdienen een prominente p...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/ovenpiepers-m...", active: true, created_at: "2016-03-07 11:10:54", updated_at: "2019-06-07 13:52:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 535, title: "Aardappelsalade met octopus", cooking_time: 100, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de octopus en aardappel</u><...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heb je weinig tijd, koop dan voorgekookte octop...", cooking_method: "overige", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-octopus", image: "aardappelsalade-met-octopus.jpeg", description: "Waan jezelf in de zomerse sferen met deze salade v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:54:05", updated_at: "2019-06-07 13:53:01", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 534, title: "Platvis met aardappels uit de oven", cooking_time: 60, instructions: "<p>Maak het mengsel van ansjovis, 2 tenen knoflook...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "platvis-met-aardappels-uit-de-oven", image: "platvis-met-aardappels-uit-de-oven.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:48:44", updated_at: "2017-07-07 08:55:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 612, title: "Scones met cranberry’s & rozijnen", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ove...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker als ontbijt of bij de lunch!&nbsp;</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 1, featured: true, slug: "scones-met-cranberry-s-rozijnen", image: "160712_FC_Aardappel_Scone02.jpg", description: "Warm uit de oven zijn ze op z’n best. Echt lekkere...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:10:09", updated_at: "2017-11-10 11:10:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 545, title: "Aardappel-zalmburgertjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappel-zalm mengsel</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Als de dressing&nbsp;te dun is kun je er wat ma...", cooking_method: "pan", servings: 8, featured: false, slug: "gerookte-zalmburgertjes", image: "gerookte-zalmburgertjes-aardappel.jpg", description: "Deze gerookte zalmburgertjes zijn heerlijk voor op...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/31129/gero...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:28:54", updated_at: "2017-07-17 13:13:27", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief