Aardappelcannelloni met ossenhaas

Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van een cannelloni en beef wellington, maar dan met een pieperrandje. Probeer het eens uit voor een dinner.

50 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote vastkokende in dunne plakken aardappels
  • 150 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik
  • 50 g champignons in stukken
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 20 g boter
  • 1 gesnipperde ui
  • vleesbouillon
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: bak de champignons

Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin champignons, ui en knoflook op een matig vuur ongeveer 2 minuten. Kruid met zout en peper en hak alles fijn met een keukenmachine.

 

Stap 2: bak het vlees en aardappels

Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees rondom in 2 a 3 minuten rosé en snij het in reepjes van 2 cm. Leg de aardappelplakken overlappend tegen elkaar tot 2 plakken van ongeveer 20 cm lengte en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Stap 3: rol en bak de cannelloni

Leg hierop wat van de champignonvulling en 2 stukken ossenhaas. Rol de aardappelcannelloni dicht, bak ze in de oven op 200°C in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin en serveer met een beetje vleesbouillon.

Vergelijkbare recepten