
Aardappelcannelloni met ossenhaas
Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van een cannelloni en beef wellington, maar dan met een pieperrandje. Probeer het eens uit voor een dinner.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote vastkokende in dunne plakken aardappels
- 150 g ossenhaas in plakken van 2 cm dik
- 50 g champignons in stukken
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 20 g boter
- 1 gesnipperde ui
- vleesbouillon
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: bak de champignons
Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin champignons, ui en knoflook op een matig vuur ongeveer 2 minuten. Kruid met zout en peper en hak alles fijn met een keukenmachine.
Stap 2: bak het vlees en aardappels
Verhit een pan met anti-aanbaklaag. Bak het vlees rondom in 2 a 3 minuten rosé en snij het in reepjes van 2 cm. Leg de aardappelplakken overlappend tegen elkaar tot 2 plakken van ongeveer 20 cm lengte en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3: rol en bak de cannelloni
Leg hierop wat van de champignonvulling en 2 stukken ossenhaas. Rol de aardappelcannelloni dicht, bak ze in de oven op 200°C in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin en serveer met een beetje vleesbouillon.