Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar

Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit je met deze aardappelblini’s zeker goed! Ze zien er niet alleen super chique uit, ze zijn ook nog heerlijk. Dat is nog eens creatief met aardappels.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g kruimige aardappels
  • 5 g zout
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit
  • 20 g bloem
  • 30 g crème fraîche voor het beslag
  • 20 g crème fraîche voor op de blini's
  • 150 g zalm
  • 5 g kaviaar

Voorbereiding

Stap 1: voorbereiding

Schil de aardappels, snij deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.

Stap 2: puree

Klop de eiwit op met een klein beetje zout, tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwit massa en doe het beslag in een spuitzak. (het kan ook met een lepel)

Stap 3: bakken

Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan, en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.

Stap 4: finishing touch

Snijd de zalm in dunne plakjes, en leg 2 plakjes zalm op de blini’s. Quenelle met een warme theelepel de crème fraiche.

Vergelijkbare recepten