
Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar
Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit je met deze aardappelblini’s zeker goed! Ze zien er niet alleen super chique uit, ze zijn ook nog heerlijk. Dat is nog eens creatief met aardappels.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g kruimige aardappels
- 5 g zout
- 1 eierdooier
- 1 eiwit
- 20 g bloem
- 30 g crème fraîche voor het beslag
- 20 g crème fraîche voor op de blini's
- 150 g zalm
- 5 g kaviaar
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiding
Schil de aardappels, snij deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.
Stap 2: puree
Klop de eiwit op met een klein beetje zout, tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwit massa en doe het beslag in een spuitzak. (het kan ook met een lepel)
Stap 3: bakken
Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan, en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.
Stap 4: finishing touch
Snijd de zalm in dunne plakjes, en leg 2 plakjes zalm op de blini’s. Quenelle met een warme theelepel de crème fraiche.