Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar

Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit je met deze aardappelblini's zeker goed! Ze zien er niet alleen super chique uit, ze zijn ook nog heerlijk. Dat is nog eens creatief met aardappels.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 300 g kruimige aardappels
  • 5 g zout
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit
  • 20 g bloem
  • 30 g crème fraîche voor het beslag
  • 20 g crème fraîche voor op de blini's
  • 150 g zalm
  • 5 g kaviaar

Bereiding

Stap 1: voorbereiding

Schil de aardappels, snij deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.

Stap 2: puree

Klop de eiwit op met een klein beetje zout, tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwit massa en doe het beslag in een spuitzak. (het kan ook met een lepel)

Stap 3: bakken

Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan, en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.

Stap 4: finishing touch

Snijd de zalm in dunne plakjes, en leg 2 plakjes zalm op de blini’s. Quenelle met een warme theelepel de crème fraiche.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Kwetsenknödel

45 min
vega

Pieperregenboog uit de oven

40 min
vega

Chilifrietjes met avocado-koriander dip

20 min
vega

Geroerbakte aardappels en champignons

25 min

Aardappeltorentjes

1 u

Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen

[#<Recipe id: 613, title: "Kwetsenknödel", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: het deeg</u></h2>\r\n\r\n<p>Spoel de aa...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 6, featured: true, slug: "kwetsenknodel", image: "160712_FC_Aardappel_Kno_del.jpg", description: "In Oost-Europa worden veel knödel gegeten: hartig...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:26:57", updated_at: "2017-11-10 11:26:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 616, title: "Pieperregenboog uit de oven", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: in de oven</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm d...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bekijk ook hoe Mees en Naresh het recept maken ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "pieperregenboog-uit-de-oven", image: "Rainbow-Potatoes-07-cupcakeproject.jpg", description: "Deze mooie en lekkere piepers zijn superleuk om sa...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.cupcakeproject.com/2014/03/rainbow-hass...", active: true, created_at: "2017-12-14 08:45:32", updated_at: "2019-01-27 23:38:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 558, title: "Chilifrietjes met avocado-koriander dip", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: chilifrietjes in de oven</u></h2>\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Probeer ook eens frietjes met currykruiden en e...", cooking_method: "Oven", servings: 2, featured: false, slug: "chilifrietjes-met-avocado-koriander-dip", image: "chilifrietjes-met-avocado-koriander-dip.jpg", description: "Wil je een keer lekker snacken tijdens een filmavo...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.degroenemeisjes.nl/gezonde-frietjes-met...", active: true, created_at: "2016-04-13 15:26:31", updated_at: "2020-02-19 09:04:59", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 377, title: "Geroerbakte aardappels en champignons", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelen in blokjes</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit gerechtje smaakt heerlijk op dikke sneden g...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "geroerbakte-aardappels-en-champignons", image: "geroerbakte-aardappels-en-champignons.jpg", description: "Dit gerecht heb je zo gepiept. Daarom is het ideaa...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:59", updated_at: "2019-06-07 14:16:56", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 482, title: "Aardappeltorentjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels en vlees</u></h2...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan het kalfsvlees vervangen door kip of run...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltorentjes", image: "aardappeltorentjes.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:59", updated_at: "2017-07-07 15:08:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 416, title: "Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: rol de kalfsinvoltini</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor vegetari&euml;rs kan het kalfsvlees vervan...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen", image: "kalfsinvoltini-en-aardappeltjes-met-citroen.jpg", description: "Involtini zijn dunne lapjes vlees met vulling die ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:43", updated_at: "2017-07-14 14:28:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief