Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar

Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit je met deze aardappelblini's zeker goed! Ze zien er niet alleen super chique uit, ze zijn ook nog heerlijk. Dat is nog eens creatief met aardappels.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 300 g kruimige aardappels
  • 5 g zout
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit
  • 20 g bloem
  • 30 g crème fraîche voor het beslag
  • 20 g crème fraîche voor op de blini's
  • 150 g zalm
  • 5 g kaviaar

Bereiding

Stap 1: voorbereiding

Schil de aardappels, snij deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.

Stap 2: puree

Klop de eiwit op met een klein beetje zout, tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwit massa en doe het beslag in een spuitzak. (het kan ook met een lepel)

Stap 3: bakken

Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan, en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.

Stap 4: finishing touch

Snijd de zalm in dunne plakjes, en leg 2 plakjes zalm op de blini’s. Quenelle met een warme theelepel de crème fraiche.

Vergelijkbare recepten

15 min
vega

Cowboysalade

20 min

Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis

2 u 20 min
vega

Gemarineerde aardappels

1 u 15 min

Aardappelquiche

25 min
vega

Aardappelsalade met sperziebonen

30 min

Aardappelkoekjes met ham en bieslook

[#<Recipe id: 399, title: "Cowboysalade", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelen in blokjes</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Mag het wat frisser? Maak dan een heerlijke vin...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "cowboysalade", image: "cowboy-salade.jpg", description: "Heb je gekookte aardappels over? Maak er een cowbo...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:24", updated_at: "2019-06-07 14:13:25", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 536, title: "Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels en cimi di rapa koken</u...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wil je er echt iets feestelijks van maken? Dan ...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: false, slug: "amuse-van-aardappel-met-cime-di-rapa-en-ansjovis", image: "amuse-van-aardappel-met-cime-di-rapa-en-ansjovis.j...", description: "Een amuse is een klein hapje om de smaakpapillen v...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:59:18", updated_at: "2018-11-03 12:03:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 375, title: "Gemarineerde aardappels", cooking_time: 140, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels met kruiden</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Deze aardappeltjes zijn heerlijk fris bij een r...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gemarineerde-aardappels", image: "gemarineerde-aardappels.jpg", description: "Aardappels kun je heerlijk marineren. Zet ze een u...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:57", updated_at: "2017-07-20 08:33:14", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 365, title: "Aardappelquiche", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Warm d...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een frisse salade. Je kunt ook eenp...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelquiche", image: "aardappelquiche.jpg", description: "De mogelijkheden met een quiche zijn eindeloos. Me...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:45", updated_at: "2017-07-14 14:39:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 391, title: "Aardappelsalade met sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels en groene bone...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Kippenboutjes zijn een ideaal stukje vlees bij ...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsla-met-bonen", image: "aardappelsla-met-bonen.jpg", description: "Een aardappelsalade met Provinciaalse kruiden en l...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:15", updated_at: "2017-07-07 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 550, title: "Aardappelkoekjes met ham en bieslook", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: prepareer de ingredienten</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met een stukje vlees of vis en wat groen...", cooking_method: "", servings: 5, featured: false, slug: "aardappelkoekjes-met-ham-en-bieslook", image: "aardappelkoekjes-met-ham-en-bieslook.jpg", description: "Alles met het woord 'koekje' erin klinkt al lekker...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.lekkerensimpel.com/aardappelkoekjes-met...", active: true, created_at: "2016-04-12 11:06:59", updated_at: "2019-05-16 12:37:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief