Fit
Feestje
Picknick
BBQ
40min

Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar .

4 Personen

Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit je met deze aardappelblini's zeker goed! Ze zien er niet alleen super chique uit, ze zijn ook nog heerlijk. Dat is nog eens creatief met aardappels.

    Ingrediënten
  • 300 g kruimige aardappels
  • 5 g zout
  • 1 eierdooier
  • 1 eiwit
  • 20 g bloem
  • 30 g crème fraîche voor het beslag
  • 20 g crème fraîche voor op de blini's
  • 150 g zalm
  • 5 g kaviaar
Bereiding

Stap 1: voorbereiding

Schil de aardappels, snij deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.

Stap 2: puree

Klop de eiwit op met een klein beetje zout, tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwit massa en doe het beslag in een spuitzak. (het kan ook met een lepel)

Stap 3: bakken

Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan, en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.

Stap 4: finishing touch

Snijd de zalm in dunne plakjes, en leg 2 plakjes zalm op de blini’s. Quenelle met een warme theelepel de crème fraiche.

Tip .

Doe eventueel nog kaviaar op de crème fraiche als topping.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief