Aardappel-zalmburgertjes

Deze gerookte zalmburgertjes zijn heerlijk voor op een doordeweekse avond. Je kunt ze ook in een broodje doen met wat sla. Besmeer de broodjes dan van te voren met de dressing.

50 min

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 3 vastkokende aardappels
  • 20 g verse dille, gehakt
  • 4 lenteuitjes, fijngesneden
  • 200 g gerookte zalm, gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 1 ei, geklopt
  • 2 el rijstmeel
  • 150 g panko (Japans paneermeel)
  • plantaardige olie voor het bakken
  • 20 g verse dille
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml zure room
  • sap van 1 citroen, geraspte schil van ½ citroen

Voorbereiding

Stap 1: aardappel-zalm mengsel

Kook de aardappels, giet ze goed af en pureer ze met wat zout en peper. Voeg dille, lente-uitjes, zalm en kappertjes toe. Meng goed en zet minstens 20 minuten in de koelkast.

Stap 2: burgers

Doe het geklopte ei, de panko en het meel in afzonderlijke ondiepe kommen. Vorm burgertjes van het aardappel-zalmmengsel en wentel ze achtereenvolgens door het meel, het ei en de panko.

Stap 3: bak de burgers

Doe een laagje (2 cm) plantaardige olie in een ondiepe pan met antiaanbaklaag, zet op middelhoog vuur. Als de olie heet is, leg je de burgertjes erin. Bak 2–3 minuten per kant, tot ze rondom goudbruin zijn, zo nodig in porties. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 4: dressing

Mix voor de dressing dille, knoflook, zure room, citroensap en de geraspte citroenschil. Serveer de dressing bij de zalmburgertjes.

Vergelijkbare recepten