Aardappel-tomatensoep met spek

Deze volle soep is heerlijk voor een gure herfstavond. Doordat je de helft mixed is het een dikke substantie geworden. Je kan ook alles mixen voor een gladde soep zonder stukjes.

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 1 prei
  • 2 el olijfolie
  • 150 g ontbijtspek, in dunne plakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l kippenbouillon
  • 400 g tomaten (uit blik)
  • 4 el basilicum
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: schillen en snijden

Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd het wit van de prei in ringen.

Stap 2: bakken en koken

Verhit de olijfolie in de wok. Voeg het fijngesneden ontbijtspek, de aardappelblokjes, de prei en de fijngehakte knoflook toe. Bak het 5 minuten en voeg vervolgens de kippenbouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat nadien nog 20 minuten sudderen.

Stap 3: mix de soep

Mix de helft in de blender. Doe de mix terug in de wok en roer goed. Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg tot slot enkele blaadjes basilicum toe.

Vergelijkbare recepten