Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken

De aardappel maakt iedere soep lekker romig en vol, zo ook deze preisoep. Perfect als maaltijd!

40 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300g aardappels
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl mosterd
  • 1l kippenbouillon (liever vega? neem groentebouillon)
  • scheutje slagroom
  • ijskruid of peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: bereid de aardappels

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken van zo’n 3 x 3 cm. Was de aardappelen. Was de prei en snijd deze in ringen. Je kunt de prei het beste eerst halveren, dan kun je hem goed schoonspoelen onder de kraan.

 

Stap 2: kook de soep

Hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in wat olijfolie. Voeg de mosterd en de prei toe en bak dit kort mee. Voeg nu de aardappelen en de bouillon bij de prei. Laat de aardappeltjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar koken. Ze zijn gaar als ze direct van je mes glijden, nadat je er in geprikt hebt. 

 

Stap 3: pureer de soep

Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg een scheutje slagroom of kookroom (is minder vet) toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Garneer de aardappel-preisoep eventueel met wat ijskruid of gehakte peterselie.

Vergelijkbare recepten