Aardappel-linzensoep met geitenkaas

Een lekker vullende soep. Aardappels, uien, linzen en bouillon zijn vaak ingrediënten die je standaard op voorraad hebt. Handig als je geen zin hebt om de deur uit te gaan of last-minute gasten ontvangt.

35 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 6 middelgrote bloemige aardappels
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 130 g gedroogde linzen
  • 2 rode uien
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 tl graanmosterd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: snijd de aardappel en ui

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1cm. Snijd elke ui in 8 stukken.

 

Stap 2: bak de schotel

Meng de uien en de linzen met de aardappelen. Doe ze in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en gaar in de oven gedurende 20 minuten.

 

Stap 3: pureer de soep

Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de aardappelen en linzen toe en mix alles tot een gladde soep. Doe er de mosterd en de balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout. Werk af met de in stukjes gesneden geitenkaas.

Vergelijkbare recepten

2 u

Koude aardappel-preisoep met room en garnaaltjes

40 min
vega

Ovenfriet met eigen ketchup

10 min

Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek

25 min

Aardappelsoep met rookworst

1 u 15 min
vega

Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto

40 min
vega

Gekarameliseerde aardappels

[#<Recipe id: 479, title: "Koude aardappel-preisoep met room en garnaaltjes", cooking_time: 120, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de garnalen vervangen door gerookte pal...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "koude-aardappel-en-preisoep-met-room-en-garnaaltje...", image: "koude-aardappel-en-preisoep-met-room-en-garnaaltje...", description: "Gazpacho, oftewel een koude soep, zijn perfect voo...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:56", updated_at: "2017-07-28 10:34:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 589, title: "Ovenfriet met eigen ketchup", cooking_time: 40, instructions: "<h2>Stap 1: De friet</h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de oven vo...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bekijk ook <a href=\"https://www.youtube.com/wat...", cooking_method: "Oven", servings: 2, featured: true, slug: "ovenfriet-met-eigen-ketchup", image: "Ovenfriet-met-eigen-ketchup.png", description: "Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Zor...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-09-28 12:23:39", updated_at: "2017-09-28 12:23:39", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 448, title: "Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek", cooking_time: 10, instructions: "<h2><u>Stap 1: besprekel de aardappel met olie</u>...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit ovengerecht is ook lekker met feta in plaat...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-ontbijtspek.jpg", description: "Piepers, tomaatjes en spek uit de oven! Alles gaat...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:22", updated_at: "2017-07-13 12:08:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 481, title: "Aardappelsoep met rookworst", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: prepareer de ingredienten</u></h2>\r...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Ook lekker met witte wijn in plaats van rode wi...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsoep-met-rookworst", image: "aardappelsoep-met-rookworst.jpg", description: "Heb je zin in een winterse soep? Deze aardappelsoe...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:58", updated_at: "2017-07-17 12:07:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 392, title: "Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: zelfgemaakte pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto", image: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto.jpg", description: "Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:16", updated_at: "2017-07-17 11:53:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 525, title: "Gekarameliseerde aardappels", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil e...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit is de traditionele bereidingswijze. Wil je ...", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: true, slug: "deense-gekarameliseerde-aardappels", image: "deense-gekarameliseerde-aardappels.jpg", description: "In Denemarken heet dit gerecht \"Sukkerbrunede kart...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:26", updated_at: "2017-07-20 08:22:44", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief