Makkelijk en Snel
Budget
Uit de oven
35min
Vega

Aardappel-linzensoep met geitenkaas .

4 Personen

Een lekker vullende soep. Aardappels, uien, linzen en bouillon zijn vaak ingrediënten die je standaard op voorraad hebt. Handig als je geen zin hebt om de deur uit te gaan of last-minute gasten ontvangt.

    Ingrediënten
  • 6 middelgrote bloemige aardappels
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 130 g gedroogde linzen
  • 2 rode uien
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 tl graanmosterd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Bereiding

Stap 1: snijd de aardappel en ui

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1cm. Snijd elke ui in 8 stukken.

 

Stap 2: bak de schotel

Meng de uien en de linzen met de aardappelen. Doe ze in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en gaar in de oven gedurende 20 minuten.

 

Stap 3: pureer de soep

Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de aardappelen en linzen toe en mix alles tot een gladde soep. Doe er de mosterd en de balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout. Werk af met de in stukjes gesneden geitenkaas.

Tip .

Liever geen geitenkaas? Vervang hem door een pittige kaas naar keuze.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief