
Aardappel-linzensoep met geitenkaas
Een lekker vullende soep. Aardappels, uien, linzen en bouillon zijn vaak ingrediënten die je standaard op voorraad hebt. Handig als je geen zin hebt om de deur uit te gaan of last-minute gasten ontvangt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 middelgrote bloemige aardappels
- 100 g zachte geitenkaas
- 130 g gedroogde linzen
- 2 rode uien
- 5 dl groentebouillon
- 1 tl graanmosterd
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
Stap 1: snijd de aardappel en ui
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1cm. Snijd elke ui in 8 stukken.
Stap 2: bak de schotel
Meng de uien en de linzen met de aardappelen. Doe ze in een ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en gaar in de oven gedurende 20 minuten.
Stap 3: pureer de soep
Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de aardappelen en linzen toe en mix alles tot een gladde soep. Doe er de mosterd en de balsamicoazijn bij en kruid met peper en zout. Werk af met de in stukjes gesneden geitenkaas.