
Aardappel-kerriesalade met maiskip, kruidensalade en vinaigrette van aceto balsamico
Kerrie is een heerlijk kruid wat je bij veel gerechten kunt gebruiken. Het krijgt meteen een eigen smaak. En zelfgemaakte kerriesalade is nóg lekkerder. In dit gerecht serveer je de salade met kip: een heerlijke combinatie.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 maiskipfilet
- 20 g bieslook
- 20 g kervel
- 20 g dille
- 20 g shiso purper
- 25 g. aceto balsamico
- 25 g olijfolie
- 25 g knolselderij
- 20 g wortel
- 20 g doperwten
- 80 g appels
- 2 g fijngesneden bieslook
- 80 g mayonaise
- 7 g kerrie
- 3 g olie
- 15 g honing
- 2 g zout
- 3 g chardonnay-azijn
Voorbereiding
Stap 1: de aardappel en groente
Vul een kookpan met water en breng hem aan de kook. Maak de knolselderij schoon en schil de aardappels en wortel. Snijd de knolselderij, wortel en aardappel in brunoise (kleine blokjes).
Stap 2: blancheren en bakken
Blancheer de aardappels en de groenten in de pan met kokend water. Bak de maiskipfilet in een koekenpan aan beide kanten in wat olijfolie en laat deze rustig nagaren.
Stap 3: kerrie
Verwarm de olie in een kleine pan en roer hierin de kerrie tot een homogene massa. Meng de mayonaise met de bieslook, honing, zout, Chardonnay-azijn en kerrie. Wanneer dit goed is gemengd, voeg de geblancheerde groenten en aardappel toe. Snijd de appel in brunoise en voeg deze toe aan de salade. Alles goed mengen.
Stap 4: kruiden
Maak de kruidensalade door alle kruiden te wassen en te plukken. Snijd de bieslook in stengels van 3cm. Meng alle kruiden en maak deze aan met een beetje olijfolie en zeezout. Maak de vinaigrette door de olie met de balsamico te mengen.
Stap 5: borden opmaken
Controleer de kip of deze de juiste garing heeft. Snij (of trancheer) de maiskipfilet, en plaats deze op het bord. Maak een mooie luchtige kruidensalade naast de kip. Voeg de kerriesalade erbij en dresseer de balsamico vinaigrette.