Aardappel in de oven met kastanjechampignons

Aardappels uit de oven lijken veel werk, maar het valt reuze mee. Je doet alles in een schaal en wachten maar! De aardappels kan je ook nog extra op smaak maken met paprikapoeder. Binnen no-time heb jij een heerlijke maaltijd op tafel!

35 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote vastkokende aardappels
  • zout en peper
  • 1 el boter
  • 50 g kastanjechampignons
  • 50 g gatenkaas
  • champignonborsteltje of keukenpapier

Voorbereiding

Stap 1: aardappels in de oven

Warm de oven voor op 200°C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder stromend water. Halveer ze in de lengte. Bestrooi de helften met zout en peper. Zet de aardappels, met het snijvlak naar boven, in een ovenschaaltje. Verdeel er de boter in blokjes over. Zet de aardappels 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappels bijna gaar zijn.

Stap 2: kastanjechampignons

Borstel intussen de kastanjechampignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Snij een stukje van de steel en snij de champignons in plakjes.

Stap 3: opmaken van de borden

Rasp de kaas. Neem de aardappels uit de oven. Verdeel de kastanjechampignons en de kaas over de helften. Zet de aardappels vervolgens nog ca. 4 minuten in de oven.

Vergelijkbare recepten