Aardappel in de oven met kastanjechampignons

Aardappels uit de oven lijken veel werk, maar het valt reuze mee. Je doet alles in een schaal en wachten maar! De aardappels kan je ook nog extra op smaak maken met paprikapoeder. Binnen no-time heb jij een heerlijke maaltijd op tafel!

35 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 2 middelgrote vastkokende aardappels
  • zout en peper
  • 1 el boter
  • 50 g kastanjechampignons
  • 50 g gatenkaas
  • champignonborsteltje of keukenpapier

Bereiding

Stap 1: aardappels in de oven

Warm de oven voor op 200°C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder stromend water. Halveer ze in de lengte. Bestrooi de helften met zout en peper. Zet de aardappels, met het snijvlak naar boven, in een ovenschaaltje. Verdeel er de boter in blokjes over. Zet de aardappels 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappels bijna gaar zijn.

Stap 2: kastanjechampignons

Borstel intussen de kastanjechampignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Snij een stukje van de steel en snij de champignons in plakjes.

Stap 3: opmaken van de borden

Rasp de kaas. Neem de aardappels uit de oven. Verdeel de kastanjechampignons en de kaas over de helften. Zet de aardappels vervolgens nog ca. 4 minuten in de oven.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

25 min

Gevulde aardappel met romige tonijn

30 min
vega

Aardappel-peren galette

45 min
vega

Aardappel-fetabeignets

30 min

Boerenkool met worst

50 min
vega

Aardappelgratin met citroen en tijm

[#<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 493, title: "Gevulde aardappel met romige tonijn", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de magnetron</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heerlijk om mais erbij te serveren.</p>\r\n", cooking_method: "In de schil", servings: 4, featured: true, slug: "gevulde-aardappel-met-romige-tonijn", image: "gevulde-aardappel-met-romige-tonijn.jpg", description: "Wist je dat je aardappels ook kunt garen in de mag...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:12", updated_at: "2018-04-20 12:22:48", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 546, title: "Aardappel-peren galette", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding van de aardappels</u>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Verander de peer in appel voor meer bite</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-peren-galette", image: "aardappel-peren-galette.jpg", description: "Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht w...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28692/aar...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:38:34", updated_at: "2018-04-26 10:51:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 370, title: "Aardappel-fetabeignets", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bereid de aardappels voor</u></h2>\r...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker bij een stukje gekookte witte vis.&nbsp;...", cooking_method: "Frituur", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-fetabeignets", image: "aardappel-fetabeignets.jpg", description: "Deze aardappel-fetabeignets zijn heerlijk als aper...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:51", updated_at: "2019-06-07 13:48:18", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 518, title: "Boerenkool met worst", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak een pasta van de boerenkool</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "boerenkool-met-worst", image: "boerenkool-met-worst.jpg", description: "Maak een gezondere versie van boerenkool met worst...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:12", updated_at: "2017-07-07 14:18:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 363, title: "Aardappelgratin met citroen en tijm", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kunt ook eenpersoonsporties maken in kleine ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelgratin-met-citroen-en-tijm", image: "aardappelgratin-met-citroen-en-tijm.jpg", description: "Deze aardappelgratin is heerlijk fris met de citro...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:33", updated_at: "2017-07-20 15:43:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief