Aardappel guacamole met grijze garnaaltjes

Een frisse lunch of een voorgerecht: de aardappel guacamole met grijze garnaaltjes. Al is het woord ‘guacamole’ een beetje misleidend, want we gaan geen smeersel maken. Een licht maal voor een zomerse dag!

15 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 3 vastkokende aardappels
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • fleur de sel (of grof zeezout)
  • 1,5 avocado's
  • sap van een limoen
  • 100 g kleine roze garnalen of rivierkreeftjes
  • 1 lente-uitje
  • 0,25 groene chilipeper
  • olijfolie extra vierge
  • 0,5 bosje koriander
  • peper uit de molen

Voorbereiding

Stap 1: aardappels voorbereiden

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in schijfjes van 3 mm dikte.

Stap 2: bakken

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes in ongeveer 7 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi lichtjes met fleur de sel (of grof zeezout).

Stap 3: avocado

Schil de avocado en snij in plakjes. Verdeel de avocado met de aardappeltjes over 2 borden. Besprenkel met limoensap. Verdeel er de garnalen over.

Stap 4: de puntjes op de i!

Hak het lente-uitje en de chilipeper fijn en strooi over de borden. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie. Garneer met koriander en bestrooi met gemalen peper uit de molen en een snufje fleur de sel.

Vergelijkbare recepten