Aardappel-groentekroketjes
Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is gegarandeerd een hit. Je kan er van alles in doen, zoals spekjes of gehakt, maar wij kiezen nu voor groente. Lekker snacken!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 grote bloemige aardappels
- 2 wortelen
- 100 g erwtjes
- 100 g (kant-en-klaar) spekblokjes
- 3 eieren
- 150 g broodkruim
- bloem
- frituurolie
Voorbereiding
Stap 1: koken
Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water. Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten.
Stap 2: puree
Maak puree van de aardappels en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe.
Stap 3: kroketjes
Meng goed en rol tot kroketjes. Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C.