Feestje
Budget
Picknick
30min
Kids

Aardappel-groentekroketjes .

4 Personen

Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is gegarandeerd een hit. Je kan er van alles in doen, zoals spekjes of gehakt, maar wij kiezen nu voor groente. Lekker snacken!

    Ingrediënten
  • 8 grote bloemige aardappels
  • 2 wortelen
  • 100 g erwtjes
  • 100 g (kant-en-klaar) spekblokjes
  • 3 eieren
  • 150 g broodkruim
  • bloem
  • frituurolie
Bereiding

Stap 1: koken

Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water. Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten.

Stap 2: puree

Maak puree van de aardappels en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe.

Stap 3: kroketjes

Meng goed en rol tot kroketjes. Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C.

Tip .

Serveer met sla, tomaten en ketchup.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief