
Aardappel-gehakt potjes
Deze aardappel-gehakt potjes uit de oven hebben een heerlijk krokant laagje. Door de kruiden waan je je in Zuid-Amerika. Een frisse salade maakt ‘m helemaal af!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 gram aardappelen
- 350 gram rundergehakt
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 125 gram champignons
- 150 gram mais
- halve theelepel chilivlokken
- 1 teentje knoflook
- halve theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 8 sprietjes verse bieslook
- snuf nootmuskaat
- Olie om in te bakken
Voorbereiding
Stap 1: aardappels voorbereiden
Schil de aardappelen en kook ze in ruim water gaar. Giet de aardappelen af, maar bewaar het kookvocht.
Stap 2: gehakt
Bak het gehakt in een wok of koekenpan met een beetje olijfolie kort aan. Voeg het geperste teentje knoflook toe samen met de komijnpoeder, paprikapoeder en chilivlokken. Bak de kruiden even mee.
Stap 3: groente
Snijd de champignons in plakjes en de tomaten en paprika in blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak even mee. Voeg tot slot de mais toe en bak dit ook even mee.
Stap 4: aardappelpuree
Verwarm de oven voor op 200ºC (gebruik eventueel de grillstand) en vet de ovenschaaltjes in. Stamp de aardappelen fijn en maak het romig door een glas van het nog warme kookvocht toe te voegen. Snijd de bieslook fijn en roer dit samen met de nootmuskaat door de aardappelpuree.
Stap 5: in de oven
Verdeel over de bodem van de schaaltjes het Mexicaanse gehaktmengsel. Verdeel daaroverheen de aardappelpuree. Verwarm de Mexicaanse gehakt-aardappel potjes 15 minuten in de oven.