Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus

Ken jij Flammkuchen al? Het bestaat al decennia maar is nu in opmars! Om te testen hoe heet de houtoven was, legden Duitse bakkers vroeger een dunne rol deeg op de bodem van de oven. Flammkuchen lijkt misschien op pizza maar de smaak is heel anders. Dit recept van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër voor Flammkuchen is perfect voor bij de borrel. Je kunt hem in grove stukken snijden of helemaal lekker zelf op smikkelen natuurlijk! Dit recept bevat 678 calorieën per portie (4 personen). Bereidingstijd: 80 minuten

1 u 20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 300 gram + extra voor het uitrollen bloem
  • 150 ml koud water
  • 2 tl droge gist
  • 1 tl zout
  • 400 gram vast kokende aardappels
  • 2 preien
  • 75 gram volle yoghurt
  • 125 ml crème fraiche
  • 150 gram geraspte kaas
  • 15 gram bieslook
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: deeg kneden

Meng de bloem, gist en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en voeg hier het water aan toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige schone theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen totdat het in volume is verdubbeld.

Stap 2: oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 225 °C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht en rol het met behulp van een deegroller uit tot een dikte van 5 mm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3: mengsel maken

Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de volle yoghurt en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over het deeg.

Stap 4: flammkuchen bakken

Snijd de prei in dunne ringen, schil de aardappels en rasp de aardappels met behulp van een mandoline of rasp in dunne plakjes van 2-3 mm dikte. Bedek het crème fraîche-yoghurtmengsel met de dungesneden prei en aardappel en verdeel hier de geraspte kaas over. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergelijkbare recepten

40 min

Hartige taart met krokante aardappelblokjes

40 min

Geroosterde aardappeltjes met tournedos en oesterzwammen

35 min
vega

Aardappel in de oven met kastanjechampignons

1 u 5 min

Ovenschotel met champignons en reblochon

1 u
vega

Aardappel-tomatensoufflé

40 min

Aardappeltjes met Parmezaanjus

[#<Recipe id: 657, title: "Hartige taart met krokante aardappelblokjes", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: Meng de spinazie en kruidenkaas</u>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "hartige-taart-met-krokante-aardappelblokjes", image: "hartigetaart_krokante_aardappel_kopie.jpg", description: "Gek op taart? Zet vanavond deze hartige taart met ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-08 13:59:26", updated_at: "2019-07-15 07:45:49", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 485, title: "Geroosterde aardappeltjes met tournedos en oesterz...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels en tournedos in de oven<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wissel eens af met varkenshaas of rosbief.</p>\r...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-tournedos-en-oesterz...", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-tournedos-en-oesterz...", description: "Mis je nog wat 'bite' bij dit gerecht? Doe er een ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:02", updated_at: "2017-07-20 08:59:52", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 364, title: "Aardappel in de oven met kastanjechampignons", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Zin in vlees? Doe er stukjes gebakken spek bij!...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-in-de-oven-met-kastanjechampignons", image: "aardappel-in-de-oven-met-kastanjechampignons.jpg", description: "Aardappels uit de oven lijken veel werk, maar het ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:35", updated_at: "2017-07-07 09:44:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 484, title: "Ovenschotel met champignons en reblochon", cooking_time: 65, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C. Schil de aar...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker bij een stukje gegrild vlees of lamsbout...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-met-champignons-en-reblochon", image: "ovenschotel-met-champignons-en-reblochon.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:01", updated_at: "2017-07-07 08:54:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 483, title: "Aardappel-tomatensoufflé", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de zongedroogde tomaten door 200 g gero...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-tomatensouffle", image: "aardappel-tomatensouffle.jpg", description: "Soufflés zijn perfect voor diners en andere gelege...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:00", updated_at: "2017-07-17 12:42:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 429, title: "Aardappeltjes met Parmezaanjus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: rooster de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een lekkere frisse salade en stukje...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-met-parmezaanjus", image: "aardappeltjes-met-parmezaanjus.jpg", description: "Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:59", updated_at: "2017-07-13 12:45:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief