Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus

Ken jij Flammkuchen al? Het bestaat al decennia maar is nu in opmars! Om te testen hoe heet de houtoven was, legden Duitse bakkers vroeger een dunne rol deeg op de bodem van de oven. Flammkuchen lijkt misschien op pizza maar de smaak is heel anders. Dit recept van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër voor Flammkuchen is perfect voor bij de borrel. Je kunt hem in grove stukken snijden of helemaal lekker zelf op smikkelen natuurlijk! Dit recept bevat 678 calorieën per portie (4 personen). Bereidingstijd: 80 minuten

1 u 20 min
vega

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 300 gram + extra voor het uitrollen bloem
  • 150 ml koud water
  • 2 tl droge gist
  • 1 tl zout
  • 400 gram vast kokende aardappels
  • 2 preien
  • 75 gram volle yoghurt
  • 125 ml crème fraiche
  • 150 gram geraspte kaas
  • 15 gram bieslook
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: deeg kneden

Meng de bloem, gist en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en voeg hier het water aan toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige schone theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen totdat het in volume is verdubbeld.

Stap 2: oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 225 °C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht en rol het met behulp van een deegroller uit tot een dikte van 5 mm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3: mengsel maken

Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de volle yoghurt en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over het deeg.

Stap 4: flammkuchen bakken

Snijd de prei in dunne ringen, schil de aardappels en rasp de aardappels met behulp van een mandoline of rasp in dunne plakjes van 2-3 mm dikte. Bedek het crème fraîche-yoghurtmengsel met de dungesneden prei en aardappel en verdeel hier de geraspte kaas over. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergelijkbare recepten

40 min

Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

40 min

Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes

45 min
vega

Spaanse Tortilla

30 min

Aardappel-groentekroketjes

35 min

Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en chorizo-olie

1 u
vega

Truffelaardappels met geroosterde groente en balsamico

[#<Recipe id: 467, title: "Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: &nbsp;snijd de ingredi&euml;nten</u...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de roodbaarzen eens door kalfslapjes. V...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven", image: "met-aardappel-gevulde-roodbaars-in-de-oven.jpg", description: "Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:43", updated_at: "2018-02-13 17:53:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 490, title: "Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels in de oven</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vind je de smaak van pompelmoes te bitter? Kies...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-kip-en-pompelmoes", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-kip-en-pompelmoes.jp...", description: "Voor dit gerecht gebruiken we grapefruits: een kru...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:08", updated_at: "2017-07-25 12:34:22", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 583, title: "Spaanse Tortilla", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de ontbijtspek voor chorizo!</p>\r\n", cooking_method: "Koekenpan", servings: 4, featured: false, slug: "spaanse-tortilla", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-012.jpg", description: "De Spaanse tortilla wordt vaak als tapa gegeten, s...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.leukerecepten.nl/recepten/spaanse-aard...", active: true, created_at: "2017-09-26 08:21:41", updated_at: "2021-04-16 09:48:57", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 463, title: "Aardappel-groentekroketjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de aarda...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met sla, tomaten en ketchup.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-groentekroketjes", image: "aardappel-groentekroketjes.jpg", description: "Aardappelkroketjes heb je zo gemaakt en het is geg...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:38", updated_at: "2017-07-07 09:33:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 431, title: "Brandade van witvis en aardappeltjes met salie en ...", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Schi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>In dit recept kan je al je visrestjes kwijt.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", image: "brandade-van-witvis-en-aardappeltjes-met-salie-en-...", description: "Een brandade is een puree van aardappelen en vis. ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:02", updated_at: "2017-07-17 13:45:56", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 570, title: "Truffelaardappels met geroosterde groente en balsa...", cooking_time: 60, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 graden.</p>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met Beenham en Honingmosterdsaus!</p>\r\n", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-truffelaardappels-met-groentenmix-en-b...", image: "geroosterde-truffelaardappels-met-groentenmix-en-b...", description: "Verras jouw tafelgenoten met deze exclusieve truff...", average_rating: 4.25, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:21:04", updated_at: "2020-03-25 09:54:50", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief