Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus

Ken jij Flammkuchen al? Het bestaat al decennia maar is nu in opmars! Om te testen hoe heet de houtoven was, legden Duitse bakkers vroeger een dunne rol deeg op de bodem van de oven. Flammkuchen lijkt misschien op pizza maar de smaak is heel anders. Dit recept van onze ambassadeur De Hippe Vegetariër voor Flammkuchen is perfect voor bij de borrel. Je kunt hem in grove stukken snijden of helemaal lekker zelf op smikkelen natuurlijk! Dit recept bevat 678 calorieën per portie (4 personen). Bereidingstijd: 80 minuten

1 u 20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram + extra voor het uitrollen bloem
  • 150 ml koud water
  • 2 tl droge gist
  • 1 tl zout
  • 400 gram vast kokende aardappels
  • 2 preien
  • 75 gram volle yoghurt
  • 125 ml crème fraiche
  • 150 gram geraspte kaas
  • 15 gram bieslook
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: deeg kneden

Meng de bloem, gist en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en voeg hier het water aan toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige schone theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen totdat het in volume is verdubbeld.

Stap 2: oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 225 °C. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht en rol het met behulp van een deegroller uit tot een dikte van 5 mm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3: mengsel maken

Snijd de bieslook fijn en doe dit samen met de volle yoghurt en crème fraîche in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over het deeg.

Stap 4: flammkuchen bakken

Snijd de prei in dunne ringen, schil de aardappels en rasp de aardappels met behulp van een mandoline of rasp in dunne plakjes van 2-3 mm dikte. Bedek het crème fraîche-yoghurtmengsel met de dungesneden prei en aardappel en verdeel hier de geraspte kaas over. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergelijkbare recepten