Makkelijk en Snel
Feestje
Picknick
BBQ
20min
Vega
Kids

Aardappel- en knolselderijfrietjes met verse remouladesaus .

4 Personen

Wil je een keer wat anders dan patat met mayo? Maak dan deze friet van aardappel en knolselderij! Serveer het met een remouladedip, een van oorsprong Franse saus op basis van mayonaise, dragon en perterselie.

    Ingrediënten
  • 3 frietaardappels, gesneden in frietjes van 0,5 cm dik
  • 0,25 knolselderij, gesneden in frietjes van 0,5 cm dik
  • arachideolie
  • 3 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 0,5 gesnipperde, zoete ui
  • 0,5 el fijngehakte kappertjes
  • 1 el fijngehakte augurk
  • 0,5 el fijngehakte peterselie
  • 0,5 el fijngehakte dragon
Bereiding

Stap 1: maak de remoulade

Meng alle ingrediënten voor de remoulade (mayonaise, yoghurt, ui, kappertjes, augurk, peterselie en dragon) en bewaar ze op een koele plaats.

 

Stap 2:  frituur de gesneden aardappel en knolselderij

Verhit in de wok voldoende arachideolie en frituur de aardappel- en knolselderijfrietjes in 2 porties in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin. Laat ze in een vergiet op keukenpapier goed uitlekken en bestrooi ze met wat zout. Serveer met een beetje paprikapoeder en de remouladesaus.

Tip .

Je kunt deze frietjes ook gewoon bakken in een frituurpan.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief