Feestje
Budget
Picknick
35min
Vega

Aardappel bruschetta .

4 Personen

Een Italiaanse bruschetta met een aardappel-twist! Deze aardappel bruschetta werkt goed als voorgerecht, maar ook tijdens verjaardagen of als tussendoortje. Als je nét even ergens anders zin in hebt.

    Ingrediënten
  • 2 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 4 babymozarella's
  • 6 kerstomaten
  • zout
  • peper
  • 12 blaadjes basilicum
Bereiding

Stap 1: voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water en snij ze in schijven (ca. 3/4 cm dik). Snij de knoflook in plakjes.

Stap 2: bak de aardappel

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ca. 8 minuten aan weerszijden gaar en goudbruin. Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordt verder niet gebruikt).

Stap 3: maak de topping

Snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zout en peper.

Stap 4: bak de bruscetta's af

Bak de bruscetta's in de voorverwarmde oven in ca. 8 minuten af. Garneer met een blaadje basilicum. Per hapje ca. 15 gram aardappel.

Tip .

Je kan normale aardappelen ook vervangen door zoete aardappel.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief