Vier de nieuwe oogst met Robert Kranenborg

Op 8 oktober vieren we de nieuwe Nederlandse aardappeloogst van 2020 met de grootste stamppot van Nederland!

Meesterchef Robert Kranenborg bereidt maar liefst 1000 porties (350 kilo) andijviestamppot met jus van gegrilde groente. Een heerlijk vegetarisch recept voor jong en oud.

Stamppot van een meesterchef

De andijviestamppot met vega-jus is één van Kranenborgs thuis-favorieten. ‘Ik houd van de combinatie van rauw en gaar.’ vertelt de chef. ‘Ik maak mijn andijvie iets aan met een vinaigrette voor extra frisheid. Hopelijk gaan meer families in Nederland deze stamppot bereiden.” In huize Kranenborg staat de aardappel regelmatig op het menu. ‘Een aardappel kun je op duizend verschillende manieren bereiden’. De variaties met de oer-Hollandse pieper zijn eindeloos: poffen, bakken, koken, frituren en stampen bijvoorbeeld.

Maak kans op een portie!

Wil jij de stamppot van Robert Kranenborg proeven? Schrijf je via aardappels.nl/stamppot, en maak kans op een gezinsportie (twee volwassen- en twee kinder porties). Op 7 oktober vindt de loting plaats en hoor je of je een maaltijd hebt weten te bemachtigen!