Pieperlijst: 8x picknick-piepergerechten

De zomervakantie staat weer voor de deur! En dat betekent dat als de weergoden ons goed gezind zijn we lekker veel naar buiten kunnen om te genieten van het zonnetje. Ga je vaak naar het strand, het park of lig je liever aan een meer? Hoe dan ook, de picknickmand zal weer regelmatig gevuld moeten worden. Daarom hebben wij een paar picknickproof aardappelrecepten op een rij gezet die makkelijk zijn om mee te nemen en ook nog eens heerlijk smaken. Power to the pieper!

 

8x Picknick-piepergerechten op een rij:

1. Luxe aardappelsalade

Wanneer de temperaturen stijgen wordt de winterse stamppot vervangen door een frisse salade. Met maar vijf ingrediënten is deze luxe aardappelsalade met haricots verts makkelijk om te maken zodat jij snel naar buiten kunt om ervan te genieten.

2. Krieltjessalade met appel en geitenkaas

Aangezien de salade onmisbaar is in de picknickmand is hier nog een heerlijk zomers recept voor een krieltjessalade. De frisse appel, het zoutje van de geitenkaas en de knapperige walnoten maken van dit gerecht een complete maaltijd.

3. Kaas & kriel

Nog meer krieltjes! Dit heerlijke gerecht met spekjes, prei en kaas uit de oven is makkelijk om te maken en ook lekker om koud te eten. 

4. Quiche van nieuwe aardappels met lente-ui

Deze lekkere quiche van nieuwe aardappels met lente-ui en kaas kun je makkelijk 1 tot 2 dagen van tevoren maken. Op de dag zelf kun je de taart dan zo de picknickmand in schuiven. Easy peasy!

5. Aardappelbrood

Vervang je stokbrood eens door dit heerlijke aardappelbrood met olijven en gedroogde tomaatjes. Koop of maak er zelf verschillende smeersels bij zoals kruidenboter, tzatziki of pesto.

6. Aardappelkoekjes met kaas

Deze aardappelkoekjes met kaas zijn makkelijk om te maken en zijn een leuke aanvulling op de verschillende kleine hapjes die je mee neemt. Tip: varieer in het recept met kruiden die jij lekker vindt zoals tijm, oregano of rozemarijn.

7. Fruitige aardappelmuffins

Wie wordt er niet vrolijk van deze fruitige aardappelmuffins? Lekker als snack op een zomerse middag en een traktatie voor jong en oud!

8. Aardappelpannenkoekjes

Deze kleine aardappelpannenkoekjes met ham en tijm zijn ideaal om mee te nemen naar het park of het strand. Vervang de ham in dit gerecht door spinazie om de pannenkoekjes vegetarisch te maken.