Pieperlijst: 5x recepten uit de Piepershow!

De Piepershow is helaas alweer voorbij, maar wat waren de gerechten een succes! Stuk voor stuk verrukkelijk. Nu snappen we dat je deze recepten graag nog een keer wilt proeven, en dat kan! Hier de 3 recepten van de Piepershow op een rij, plús nog twee extra recepten van Freek en Guillaume.

5 x Piepershow recepten op een rij: 

1. Aardappelsalade met wilde kruiden en Hollandse Nieuwe

Deze aardappelsalade met Hollandse Nieuwe en spekbokking diende als voorgerecht tijdens de Piepershow. Het bewijs dat de aardappel ook licht kan zijn! Met wilde kruiden als vogelmuur, pimpernel, wilde waterkers en Chinese bieslookbloem maak je een verrassende salade. 

2. Stoemp van gepofte aardappel met ragout van krab en XO saus

Absolute favoriet bij de Piepershow! Als hoofdgerecht maakte deze stoemp zijn entree en liet daarmee iedereen zien dat de aardappel ook met krab en zilte groenten een supercombi is. Een gerecht waar je geen nee tegen kan zeggen. 

3. Gekarameliseerde aardappelchips met hangop

Dit toetje laat je zien dat de aardappel écht van alle markten thuis is. Met pruim en honing is dit een knetterlekker dessert. Tip: eet gewoon met je handen, wel zo makkelijk met die crunchy gekarameliseerde aardappelchips.

4. Mousseline van aardappel met gestoofde kalfswang, zilverui en waterkers

Nu de dagen korter worden en de herfst begonnen is kan een aardappelpuree niet ontbreken. De aardappelpuree in dit recept wordt mousseline genoemd en is nog zachter dan dat je gewend bent. Een heerlijke combinatie met gestoofde kalfswang, zilverui en waterkers. 

5. Lauwwarme vichyssoise met ingelegde prei en gerookte zure room

Vichyssoise is een soep die gemaakt wordt van eenvoudige ingredienten; prei en aardappel. Door de toevoeging van de gerookte zure room wordt de soep fluweelzacht. Met een snuf nootmuskaat en een sprenkeltje bieslook maak je de soep helemaal af. Lekker als voorgerecht of als lichte lunch!