11 mei, 2017

Meer dan 2000 aardappelcurry’s uitgedeeld tijdens de grootste Vrijheidsmaaltijd

Wat een feest was het 5 mei op het Museumplein in Amsterdam! Op Bevrijdingsdag organiseerden we de grootste Vrijheidsmaaltijd. Deze Vrijheidsmaaltijd stond natuurlijk helemaal in het teken van de aardappel. Het doel was om 2000 mensen te voorzien van een bord aardappelcurry en dat is ruimschoots gelukt.

Chef-koks Samuel Levie en Naresh Ramdjas waren verantwoordelijk voor de bereiding van de aardappelcurry. In de curry gingen onder andere aardappel, wortel, spinazie en diverse specerijen. Bij het gerecht werd een komkommerraïta (een frisse yoghurtsaus) geserveerd. De maaltijd was geheel vrij van dierlijke producten en gluten, waardoor het voor velen toegankelijk was.

Waarom aardappelcurry?
De pieper Is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse eetcultuur. De pieper is een heel democratisch product, goedkoop en in allerlei recepten te gebruiken. Van de typische Hollandse stamppot tot vele internationale gerechten. Er is gekozen voor een aardappelcurry, om de veelzijdigheid van de pieper te laten zien.

Wil je zelf de aardappelcurry maken? Dat kan! Bekijk hier het recept.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer

Gerelateerde berichten .

Terug naar boven
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief