
12 februari, 2016
Maak eens een keer iets anders met aardappel
Blogger Anne, die een bekende foodblog heeft, houdt enorm van aardappels en deelt haar favoriete zomer-aardappelrecept.
Hoewel ik eigenlijk pas net terug ben uit Zuid-Afrika mis ik de zon nu alweer. Die grijze luchten met koude wind en regen zijn gewoon niet zo mijn ding. Zon is daarentegen wél mijn ding 🙂 Daarom grijp ik zo veel mogelijk aan om me in zonnige sferen te wanen, al is het maar voor even… Hoe ik dat doe? Bijvoorbeeld door lekkere Mediterrane gerechten te koken, met kleurrijke ingrediënten en zomerse smaken. Zo waan ik me gelijk op een stedentrip in een zonnige stad! Mijn nieuwste favoriet: aardappelsalade met octopus.
Nu hoor ik je denken: aardappel gebruiken voor een zomers gerecht? Ja zeker! Met behulp van dit recept wordt de aardappel snel en makkelijk omgetoverd tot een gerecht dat allesbehalve saai is, yum!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300g aardappels
- 400g octopus
- 2 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 tl pimentòn (gerookte paprikapoeder)
- 0,5 rode peper
- 0,5 citroen
- olijfolie
- azijn
Aan het werk
Kook de octopus een uur tot anderhalf in water met een scheutje azijn. Schil de aardappelen en kook in het kookvocht van de octopus met wat zout. Laat de aardappel en octopus afkoelen en bak ze daarna samen in een pan met olijfolie.
Snijd de knoflook en rode peper fijn en voeg deze in de laatste 5 minuten bij de aardappel en octopus. Hak de peterselie fijn en voeg dit op het allerlaatste moment samen met de pimentón toe. Maak de salade af met enkele druppels citroensap.
Tip: Heb je weinig tijd? Koop dan voorgekookte octopus.
Anne