AGV in een nieuw jasje met het kookboek ‘Zo Gepiept’

Met trots presenteren we ons nieuwe kookboek ‘Zo Gepiept’. Samuel Levie heeft de goede oude aardappel-groenten-vlees-maaltijd in een nieuw jasje gestoken. In dit kookboek vind je 50 heerlijke recepten met de aardappel (A), lekker veel groenten (G) en (V) vis, vlees of vega, waarmee je eindeloos kunt variëren. Duik alvast zelf de keuken in met deze zes recepten uit het kookboek!

Lamskoteletjes met gesmoorde andijvie, radijsjes en ansjovis

1: Lamskoteletjes met gesmoorde andijvie, radijsjes en ansjovis

Serveer vanavond eens deze AGV met lam, andijvie, radijsjes en ansjovis! In dit recept smoor je de andijvie, zodat de smaak goed behouden blijft. Doordat je een hele andijvie gebruikt in plaats van een zak voorgesneden andijvie, houdt de andijvie ook nog eens een heerlijke bite. Extra fijn: de andijvie blijft op deze manier ook nog eens langer goed! Deze AGV bevat ongeveer 175 gram groente per portie.

Misogratin

2: Misogratin met zalm en spitskool

Waan je in Oosterse sferen met deze AGV met miso, zalm en spitskool! Miso is een traditionele Japanse smaakmaker van gefermenteerde sojabonen en zout, maar combineert ook heerlijk met vettige zalm en piepers. Daarnaast is dit recept een echte groentebom, met maarliefst 350 gram groente per portie.

Ovenschotel boerenkool kikkererwten

3: Ovenschotel boerenkool kikkererwten

Ben jij ook zo’n fan van ovenschotels? Probeer dan deze vegetarische variant op de Midden-Oosterse Kibbeh eens! De boerenkool en kikkererwten zorgen voor een echte smaaksensatie. Daarnaast zet je dit gerecht in een mum van tijd op tafel. Het kost je minder dan een half uurtje bereidingstijd, en de oven doet de rest van het werk! Dit gerecht bevat ongeveer 260 gram groente per portie.

Lauwwarme lentesalade met burrata

4: Lauwwarme lentesalade met burrata

Kaas-lovers opgelet! Deze AGV bevat burrata, de heerlijk romige Italiaanse kaas. Burrata lijkt een beetje op mozarella, maar dan nóg romiger. Je combineert hem in dit recept met asperges en aardappels, want zo maak je de perfect vullende salade. Je tovert deze salade in een handomdraai op tafel, en bevat lekker veel groente: ongeveer 200 gram groente per portie.

Kruidige aardappels met merguez en aubergine salade

5: Kruidige aardappels met merguez en aubergine salade

Zet eens deze AGV met merguez en aubergine salade op tafel! Merguez is een kruidige worst die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt, en combineert heerlijk met kruidige aardappels en de frisse twist van de aubergine salade. Dit recept bevat ongeveer 220 gram groente per portie.

Traybake met geroosterde aardappels, braadworst en snelle rodekoolpickle

6: Traybake met geroosterde aardappels, braadworst en snelle rodekool pickle

Deze AGV is de perfecte optie voor op een drukke werkdag. Doordat je de worsten meer roostert, krijgen de aardappels een lekkere vette smaak. De combinatie met een heerlijke frisse ingemaakte rode kool is een smaaksensatie die je niet wil missen. Daarnaast heb je voor deze AGV maar een kwartiertje bereidingstijd nodig, en daarna is het wachten maar! Dit gerecht bevat ongeveer 160 gram groente per portie.

Blader door ‘Zo gepiept’ bij jouw lokale boekhandel of bestel hem online