8 x eenpansgerechten

Eenpansrecepten zijn de beste recepten als je het ons vraagt. Ze zijn makkelijk en de afwas is zo gepiept! Deze negen recepten zijn ideaal voor na een lange werkdag, maar bijvoorbeeld ook om te maken op de camping als je maar één kookpitje hebt. Trek die pan maar uit de kast!

Tortilla met paprika

1: Spaanse tortilla met aardappel en paprika
De Spaanse tortilla is een dikke omelet gevuld met aardappel en een heleboel ander lekkers. In dit recept gebruik je paprika en ui, maar je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Handig om alle restjes op te maken!

2: Eenpansgerecht met aardappel, peultjes, paprika en tomaat
Peultjes zijn handig voor snelle roerbakschotels! De groente is dun en is daardoor extra snel gaar. Wok de peultjes met krieltjes, paprika, tomaat en pesto en klaar is kees: je hebt een heerlijke maaltijd op tafel getoverd.

3: Gnocchi met worst en lentegroente
Fan van Italiaans? Lucky you: Deze gnocchi met worst en kaas is in één pan te maken! In dit recept gaar je de gnocchi samen met de rest van de ingrediënten en maak je het gerecht af met lekker veel kaas. Aanvallen maar!

4: Witlofstamppot met brie en rozijnen
Een stamppot kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met eenpansgerechten. Extra fijn: Voor deze stamppot met witlof, brie en rozijnen heb je ook maar vijf ingrediënten nodig. Ideaal campingvoer dus!

Aardappelcurry met kokos en tomaat

5: Vegan aardappelcurry met kokos en tomaat
Van curry’s kunnen wij nooit genoeg krijgen! En van deze Indiase curry kunnen jouw veganistische vrienden ook mee smullen. De voorbereiding voor dit gerecht zijn zo gedaan, en als de pan eenmaal op het vuur staat hoef je er niet meer naar om te kijken. Easy peasy!

6: Roerbak van rundvleesreepjes, aardappeltjes en groenten
Hier is nog een eenvoudige roerbakschotel, eentje mét vlees deze keer! Deze roerbak bestaat uit vijf ingrediënten en is gauw klaar. Het geheim achter de korte kooktijd? Gebruik mini krieltjes en snijd de groente in kleine stukjes!

7: Aardappelschotel met ei
Deze aardappelschotel met ei en paprika is het ideale recept als je vliegensvlug het diner op tafel wilt hebben. Gebruik lekker veel kruiden om het gerecht op smaak te brengen, en je kunt goed variëren met de soort groente.

8: Stamppot met rucola
Last but not least: een stamppot met rucola, tomaatjes en pijnboompitten. Met deze stamppot kun je goed variëren qua ingrediënten. Je kunt in plaats van rucola ook spinazie of sla gebruiken, of voeg (vegetarische) spekjes of wokreepjes toe. Opties genoeg!

Recepten van Lekker en Simpel, Culy, Chicks Love Food, Vriendin en Leuke Recepten