8x Salade piepers

Krijg jij in de lente ook altijd weer zin in frisse salades? Een ideale manier om gemakkelijk veel groenten binnen te krijgen. Met de aardappel kun je eindeloos variëren in salades. Snel, makkelijk en boordevol vitamines. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je verrassen door deze 8 heerlijke salade recepten met aardappel.

1: Krieltjessalade met zeekraal en radijs

Heb jij wel eens zeekraal gegeten? Deze lichtzoute zeegroente is een echte smaakmaker en perfect te combineren met aardappel. Deze krieltjessalade met zeekraal en radijs is vliegensvlug klaar, en lekker anders dan je ‘standaard’ maaltijdsalade. 

 

2: Krieltjessalade met bleekselderij en dragon

Dit is een krieltjessalade met pit! De bosuitjes, rode peper, peterselie en dragon voegen veel smaak toe, waardoor dit alles behalve een saaie salade is.

 

3: Tzatziki aardappelsalade

Ben jij ook zo gek op tzatziki? De Griekse, frisse yoghurtsaus is perfect voor een warme lentedag! In dit recept wordt tzatziki met krieltjes gecombineerd, waardoor je een lekkere frisse aardappelsalade krijgt!

 

4: Huzarensalade met honing-mosterddressing

Een zelfgemaakte huzarensalade doet het altijd goed. Deze huzarensalade met honing-mosterddressing staat al in 20 minuten op tafel. Perfect als voor- of bijgerecht!

 

5: Asperge-aardappelsalade met sperziebonen en radijsjes

Deze salade zit bomvol frisse ingrediënten, waardoor het de ideale salade voor de lente is! De radijsjes en aardappels zorgen ervoor dat het een lekkere kleurrijke salade is. Bovendien is deze salade vegetarisch, dus kunnen jouw vega vrienden ook meegenieten!

 

6: Aardappelsalade met tuinerwten, zalmfilet en yoghurtdressing

Nog zo’n heerlijke frisse salade! Deze is met tuinerwtjes, augurk, zalmfilet en een yoghurtdressing. Dit gerecht kan je gebruiken als maaltijdsalade, maar doet het ook erg goed als bijgerecht.

 

7: Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriander

Deze salade kan je zowel warm als koud eten en zit bomvol smaak door alle heerlijke kruiden! Gegarandeerd dat jouw hele keuken lekker gaat ruiken. Verras jouw gezinsleden of vrienden met deze kruidige salade, wedden dat ze onder de indruk zijn?

 

8: Aardappelsalade met gerookte makreel

Is deze salade geen plaatje? Deze vrolijke salade maak je met krieltjes, gerookte makreel, groente en een lekkere frisse dressing van mayonaise, citroensap en mosterd! Klinkt goed, toch? Deze salade staat zeker leuk op jouw eettafel!

Recepten van Littlespoon, De Hippe Vegetariër, Smulpaapje, Culy en Gewoon Wat Een Studentje ‘s Avonds Eet.