
9 maart, 2020
7 x vegetarische piepers
Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Doe jij mee? Om je wat inspiratie te geven delen we vandaag 8 heerlijke vegetarische aardappelrecepten die je zo op tafel tovert!

1: Gepofte aardappels met spinazie en gorgonzola
Gepofte aardappel is makkelijk, snel én veelzijdig, want je kan ‘m met van alles vullen. Wat dacht je van deze versie met gorgonzola, spinazie en geroosterde walnoten? De buitenkant van de aardappel wordt lekker knapperig in de oven en de gorgonzola zorgt voor een licht pittige smaak.

2: Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas
Taart? Yes please! Met dit recept maak je heerlijke hartige taartjes, met een bodem van aardappelschijfjes en een vulling van geitenkaas en rode uit. Perfect als voor- of bijgerecht voor jouw vega maaltijd!

3: Korma curry met bloemkool, palmkool en raita
Natuurlijk kan een curry niet missen in dit lijstje, er zijn zoveel opties voor vegetarische curry’s! Dit recept met bloemkool en palmkool is een heerlijke eenpansmaaltijd die lekker snel te maken is.

4: Aardappel-cheddartaart
Nog meer taart! Deze keer met een bodem van bladerdeeg. De vulling heeft maar een paar ingrediënten nodig, dus grote kans dat je het huis niet uit hoeft voor dit recept. Lekker én makkelijk!

5: Aardappel tortilla met olijven en burrata
De Spaanse tortilla is de perfecte manier om je restjes groente en aardappelen op te maken! Dit recept is met olijven, zongedroogde tomaatjes en burrata, maar die kan je ook vervangen door de restjes die je nog in je koelkast hebt liggen.

6: Krieltjes met geroerbakte groente en blauwe kaas
Een roerbakgerecht is altijd een goede optie als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Bovendien gebruik je maar één pan, waardoor de afwas ook zo gedaan is. Je kan dit recept met allerlei soorten groenten maken, en de blauwe kaas maakt hem lekker pittig van smaak!

7: Pasta genovese
Huh, pasta met aardappel? Jazeker! Deze combinatie is een klassieker in Italië. Bij deze pasta is het lekker om zelf de pesto te maken, en dat is helemaal niet moeilijk! De geroosterde pijnboompitjes voegen een lekkere smaak en bite toe, en laten je keuken ook nog eens heerlijk ruiken!
Enthousiast geworden van deze vegetarische pieperrecepten? Op de website van Nationale Week Zonder Vlees vind je meer info en vega kookinspiratie!
Recepten van De Hippe Vegetariër, Uit Pauline’s Keuken en Chicks Love Food.