Grieks stamppotje met spinazie

8 x hartverwarmende stamppot

Nu de herfst weer is aangebroken kunnen we allemaal wel wat extra warmte gebruiken! In deze pieperlijst zetten we 8 x hartverwarmende stamppotten op een rijtje. Niets aangenamer dan opwarmen met een lekkere Hollandse maaltijd. Zo kom je de koude dagen wel door!

Robert Kranenborg’s andijviestamppot met groentenjus

1: Robert Kranenborg’s andijviestamppot met groentenjus

Dit is de lievelings stamppot van meesterchef Robert Kranenborg. Om de nieuwe aardappeloogst te vieren bereidde hij op 8 oktober 2020 wel 1000 porties van deze heerlijke stamppot. Het geheim van dit recept? Door de andijvie te mixen met een vinaigrette blijft deze lekker knapperig. 

Spinaziestamppot met worstjes

2: Spinaziestamppot met worstjes
Deze spinaziestamppot met feta en zongedroogde tomaat is verrassend fris en makkelijk! Zorg voor een goede aardappelpuree en stamp alle ingrediënten erdoor. Met een worstje of met (vegetarische) spekjes is deze stamppot lekker stevig en heerlijk om op een donkere avond mee op te warmen.

3: Stamppot sla met sojachampignons en seroendeng
Deze stamppot met Aziatische twist is perfect om de restjes uit jouw koelkast op te maken. De champignons bak je in sojasaus, waardoor ze een lekkere, hartige vleesvervanger zijn. Bestrooi de stamppot met de seroendeng (stukjes geroosterde kokos met pinda) en je kunt aan tafel!

4: Spruitjesstamppot met geitenkaas
In voor iets nieuws? Probeer eens fruit in je stamppot! Dit recept heeft maar vijf ingrediënten, waaronder spruitjes, geitenkaas en appel. De appel geeft het gerecht een knapperige bite en een zoete smaak. Een perfecte combinatie met de zachte geitenkaas!

Grieks stamppotje met spinazie

5: Grieks stamppotje
Extra punten scoren op originaliteit? Kom in de Griekse sferen met deze stamppot met olijven, feta en zongedroogde tomaat. Net iets anders dan de oer-Hollandse kost, en hartstikke lekker. Smullen maar!

Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd

6: Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd
Als hutspot jouw favoriete stamppot is, dan vind je deze stamppot met bospeen en sjalot vast om te smullen. In deze hutspot gebruik je net even andere ingrediënten, waardoor je lekker kunt variëren! Het gerecht maak je af met een rookworst of (vegetarische) spekjes. 

Zuurkool ovenschotel met spek

7: Zuurkoolstamppot uit de oven met spek
Uiteraard kan een stamppot met zuurkool niet ontbreken in dit lijstje met hartverwarmende stamppotten. Doordat je de stamppot in de oven zet wordt het spek lekker krokant. Extra fijn: dit recept heeft maar vijf ingrediënten en staat in een handomdraai op tafel!

8: Sperziebonenstamppot met gerookte kip
Hoera voor kleurrijke stamppotjes! Deze sperziebonenstamppot met paprika en kip ziet er vrolijk uit en zit boordevol verse groente. Een ideaal gerecht om jouw kinderen voor te schotelen dus. Eet smakelijk!

Recepten van Uit Pauline’s Keuken, Gewoon wat een Studentje ‘s avonds eet, Chicks Love Food en Brenda Kookt.