Vegetarische moussaka

8 x grote groepen piepers

Krijg je vrienden of familie over de vloer? Gezellig! Koken voor een groot gezelschap kan alleen een uitdaging zijn. Onze tip: maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Deze acht recepten helpen je uit de brand: simpele gerechten waar je met gemak een heleboel van kunt maken!

1: Vegetarische moussaka
Een ovenschotel doet het altijd goed bij grote groepen. Deze moussaka heeft maar 20 minuten voorbereidingstijd nodig, en je kunt er makkelijk meerdere tegelijk maken als dat nodig is. Tip: Als er ook vleeseters bij het diner zijn kun je natuurlijk ook een moussaka met vlees maken!

2: Aspergebroccolistamppot met pesto en kipfilethaasjes
Een goede stamppot is een topgerecht voor een groot gezelschap! Het kost weinig tijd en moeite en scheelt ook nog in de berg afwas achteraf. Win-win! Verras je gasten met deze stamppot met aspergebroccoli (bimi), pesto, zongedroogde tomaten en kipfilethaasjes!

3: Bloemkool-aardappelsoep
Snel, sneller, snelst! Soep heb je zo op tafel, en dat is fijn want dan heb je meer tijd om te tafelen met je gasten. Deze goedgevulde bloemkool-aardappelsoep zal zeker in de smaak vallen! Je kookt alles in één pan en pureert het daarna tot een romige soep. Makkelijk, gezond én lekker!

4: Aardappeltortilla met tonijn
Zitten er visliefhebbers bij de groep die je wilt verrassen? Maak dan deze lekkere aardappeltortilla met tonijn! Nog zo’n makkelijk ovengerecht dat je zo op tafel hebt getoverd. Easy does it!

5: Salade van aardappel en bieten
Een goede voorbereiding is het halve werk! Deze salade van geroosterde aardappel en groente kan je ‘s ochtends al helemaal voorbereiden. Rooster de aardappel, wortel en biet in de oven, en maak de yoghurtdressing alvast. Bij het opdienen hoef je alleen nog maar alles bij elkaar te gooien!

6: Aardappelcurry met kokos en tomaat
Deze curry zet je op het vuur, en dan hoef je er niet meer naar om te kijken. Ideaal als je nog andere voorbereidingen moet treffen! Je vegetarische gasten kunnen meegenieten en de keuken gaat er ook nog eens heerlijk door ruiken. Yum!

7: Kip in mosterdsaus met aardappel en broccoli
Voor dit gerecht sta je een klein uurtje in de keuken, maar dan heb je ook wat! Gebakken kippendijen in een lekkere mosterd-roomsaus met geroosterde aardappeltjes en broccoli. Succes gegarandeerd!

8: Grootmoeders aardappel-kaastaart
Een hartige taart of quiche kan natuurlijk niet missen in dit lijstje. Verras jouw gasten met deze feestelijke taart, dat wordt zeker gewaardeerd! Als je meerdere taarten gaat bakken kan je ook nog eens spelen met de ingrediënten en verschillende vullingen maken.

Recepten van Keuken Liefde, Lekker en Simpel, Jaimy’s Kitchen en Franceska Kookt.