7 x snelle piepers

Het is september, de maand waarin we allemaal weer aan de slag gaan! En in zo’n drukke periode is het lekker om ‘s avonds niet lang in de keuken te staan. Wij helpen een handje! Met deze zeven supersnelle recepten tover jij het eten binnen 20 minuten op tafel.

1: Mediterraans gepofte aardappel
Gepofte aardappels hebben normaal veel tijd nodig om te garen in de oven. Gepoft in de magnetron zijn ze zo gepiept! Deze mediterraans gepofte aardappel staat binnen 20 minuten al op tafel.

2: Aardappelcurry met tijgergarnalen
Een curry is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij ‘supersnelle recepten’. Deze aardappelcurry tover ja al in twintig minuten op tafel! Tip: Bak ondertussen wat naanbrood in de oven om erbij te serveren.

3: Romige gnocchi met spekjes en erwten
Gnocchi is een goede keus als je weinig tijd hebt, aangezien het vaak al in een paar minuten gaar is. Deze gnocchi is met erwtjes, crème fraîche, kaas, rucola en spekjes, lekker romig dus! Dit gerecht kan je natuurlijk ook prima vegetarisch maken door de spekjes weg te laten, of te vervangen door vegetarische spekjes.

4: Aardappel-paprikasoep met halloumi
Hou jij ook zo van de grillkaas halloumi? Dan moet je echt een keer deze maaltijdsoep maken! Je hebt maar vijf ingrediënten nodig en hij vult goed door de krieltjes en kaas. Deze soep heeft ook nog eens een heel mooi kleurtje door de paprika’s en passata. Wat een plaatje is het, hè?

5: Aardappelburgers
Is er iets beters dan ultiem comfort food na een lange werkdag? Wij denken van niet! Met deze aardappelburgers maak je jouw gezin zeker blij! Al helemaal als je ze serveert op hamburgerbroodjes, en er een simpele salade of frietjes bij maakt. Zo gepiept!

6: Eenpansgerecht met aardappel en peultjes
Een roerbakgerecht is ook ideaal als je weinig tijd en zin hebt om lang in de keuken te staan! Dit recept is met krieltjes, peultjes, paprika, tomaat en pesto, maar je zou natuurlijk kunnen spelen met de ingrediënten. Eventueel kan je hier nog vlees of vis aan toevoegen!

7: Roti op z’n Hollands
Surinaamse roti, maar dan op z’n Hollands! Deze variant staat al binnen 20 minuutjes op tafel. Laat ondertussen een van je gezinsleden echte roti vellen bij de toko halen terwijl je bezig bent, wel zo lekker!

Recepten van Lekker en Simpel, Leuke Recepten en Chicks Love Food.