7 x picknick piepers

De lente is hét picknick-seizoen! Tijd dus om de keuken in te duiken, je koelbox uit de kelder te halen en al je vrienden op te trommelen voor een gezellige middag in het park. Wij hebben zeven gerechten voor je verzameld die ideaal zijn om mee te nemen naar een picknick!

1: Pizza met aardappel en rozemarijn
Pizza deel je makkelijk met vrienden, perfect om mee te nemen naar een picknick! Deze Romeinse pizza heb je zo gepiept: tomatensaus, mozarella, plakjes aardappel en rozemarijn. Voor de liefhebbers: stukjes ansjovis voor wat extra pit!  

2: Maaltijdsalade met krieltjes en pittige kip
Geen picknick zonder een goede maaltijdsalade, toch? Deze salade met krieltjes, cajun-kip en honing-mosterddressing is perfect voor een zonnige lentedag. Bewaar de dressing nog even apart, zodat je salade lekker knapperig blijft!

3: Aardappelkoekjes met kaas
Deze aardappelkoekjes met ui, kaas en peterselie is een leuke manier om aardappel te serveren bij jouw picknick! Je kan deze koekjes ook de dag van tevoren voorbereiden, zodat je ze op de dag van de picknick zelf alleen nog maar hoeft te bakken. Easy peasy dus!

4: Lunchwrap met aardappelsalade & rucola
Zelfgemaakte aardappelsalade is heerlijk, en je kan er lekker mee variëren! Zo kan je aan dit recept ook stukjes ham, augurk, komkommer of doperwtjes toevoegen. Deze salade kan je in wraps serveren, wat handig is om mee te nemen naar een picknick. Maar je kan het natuurlijk ook op brood of crackers eten!

5: Frisse salade van aardappel en appel met verse bieslook
Hoe je een salade echt interessant maakt? Door fruit toe te voegen! Deze salade is lekker fris door de appel en de bieslook, perfect dus voor een zonnige lentedag.

6: Smashed potato
Deze schattige aardappelwafeltjes maak je door gekookte aardappeltjes in een contactgrill te leggen. Welke toppings je er vervolgens op doet is natuurlijk helemaal aan jou! Het is handig om de toppings apart mee te nemen, zodat de aardappeltjes lekker knapperig blijven en iedereen zijn/haar eigen combinaties kan maken.

7: Cowboysalade
Maak de overgebleven aardappels en groenten uit jouw koelkast op te maken door er deze cowboysalade van te maken! Hij is ook al in een kwartiertje gepiept als je ervoor kiest de aardappels te garen in de magnetron. Simpeler kan haast niet!

Recepten van Oh My Foodness en Lekker en Simpel.