7 x BBQ piepers

Haal die barbecue maar uit de kelder, wij delen wel zeven heerlijke BBQ-recepten! Trommel je vrienden en familie op voor een gezellige barbecue en verras ze met één (of meerdere) van onderstaande gerechten!

1: Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese
Gepofte aardappel kun je met zoveel lekkers vullen! In dit recept worden ze geserveerd met avocado, cottage cheese, spekjes, mozzarella en geroosterde pompoenpitjes. Het is leuk om een heleboel toppings op tafel te zetten, zodat je gasten zelf hun aardappels kunnen vullen.

2: Gebakken aardappelsalade met groene asperges en saffraan-aioli
Deze salade is een lekkere mix van smaken! Het is een bijzondere combinatie van groene groente, krieltjes, waterkers en kiemen, afgemaakt met een lekkere saffraan-aioli. Heerlijk voor een warme zomeravond!

3: Aardappelspies van de BBQ
Spiesjes kunnen natuurlijk niet missen op de barbecue, en deze zien er lekker vrolijk uit! HEt kost het nauwelijks moeite om ze te maken: je rijgt de aardappel, paprika en spek aan de spies en je legt ze op de barbecue. Easy peasy! Zorg wel dat je de aardappels even voorkookt.

4: Huzarensalade
Een lekker stokbroodje met huzarensalade is natuurlijk niet weg te denken bij een barbecue. Een zelfgemaakte huzarensalade is zoveel lekkerder dan een gekochte variant! Ook hoef je er maar 25 minuutjes voor in de keuken te staan. Dat is het helemaal waard, toch?

5: Hawaiispiesjes en aardappelpakketje
Een andere manier om aardappels te bereiden op de barbecue is in een aardappelpakketje! Kruid de aardappeltjes hoe je het lekker vindt en gaar ze in een pakketje van aluminiumfolie op de barbecue. In dit recept gebruik je tijm, rozemarijn en knoflook!

6: Aardappelsalade met zalmblokjes
Deze salade heeft een heerlijke frisse dressing, waardoor hij perfect is voor een warme zomerdag! Salades zijn altijd een goede aanvulling op het vlees bij een barbecue. Krijg je toch nog wat groenten binnen 😉

7: Kruidige aardappelsalade en gegrilde courgette met oregano dressing
Met gegrilde groenten kun je onwijs veel kanten op! Probeer eens deze gegrilde courgette van de barbecue met lekkere oregano dressing. Serveer er een lekkere aardappelsalade bij en klaar is Kees. Eet smakelijk!

Recepten van Leuke Recepten, Betty’s Kitchen, Charlies Kitchen, Brenda Kookt en De Hippe Vegetariër.