6x Wereldse pieper gerechten

Wist je dat veel culturen de aardappel als groente zien? Dat zie je terug op het bord: van Spaanse tortilla’s tot Thaise massaman curry. Met piepers kun je alle kanten op. Benieuwd hoe piepers in andere delen van de wereld worden gegeten? Laat je inspireren met deze pieper recepten van elk continent. Eet smakelijk!

1: Europa – Spaanse tortilla

Met deze simpele maar heerlijke Spaanse tortilla heb je maar 1 pan nodig. De pieper zorgt voor een goede basis en naar keuze kun je groente of kruiden toevoegen voor de smaak. Hou ‘m lekker simpel en vega of voeg wat spekjes of chorizo toe. Fiësta gegarandeerd!

2: Zuid-Amerika – Surinaamse gekruide piepers

In Nederland is roti vooral bekend als gerecht uit Suriname. De Surinaamse keuken is heel divers en kent zijn oorsprong o.a. in India. Door de massala is dit gerecht heerlijk kruidig van smaak. Maak het en proef de grenzeloze smaken van de aardappel!

3: Azië – Thaise massaman curry

Laat aan jouw vrienden zien hoe ze in Azië aardappels eten. Deze curry kan met knapperige tofustukjes of met kipfilet. Met pinda’s, naanbrood, een limoentje en koriander is de aziatische beleving compleet!

4: Amerika – Hash browns

Ook in Amerika eten ze piepers. De hash browns bestaan uit geraspte piepers, uitjes, wat bloem en ei. Eenmaal in de pan wordt dit een heerlijk krokant pieperpannekoekje: de hash brown. Serveer met een heerlijke side salad en wat mayo en geniet van de wereldse piepersmaak!

5: Afrika – Ethiopische aardappelen met injera

Indruk maken met een lekker pikant gerecht? Dan moet je bij deze Ethiopische aardappelen zijn! Lekker veel gember, knoflook en rode peper zorgen voor explosies van wereldse smaken. Serveer met injera (de pannekoek) en eet lekker met je handen!

6: Oceanië – Indische kentang blado

Halloceanië! Hoe eten ze in Indonesië piepers? Deze Ketang Blado waarin de piepers in een laagje van sjalotten, pepers en tomaat gehuld zijn, is een mooi voorbeeld. Naar recept van onze wereldpieperchef Narash Ramdjas. Serveer met kroepoek en proef de rijke smaken van de wereldpieper!