6 x Vaderdag piepers

Handen uit de mouwen, Vaderdag komt eraan! Dé dag om de liefste vaders in de watten te leggen. De liefde gaat door de maag, dus een zelfgemaakt ontbijt kan niet missen. Dan begint zijn Vaderdag in ieder geval goed! Wij hebben zes lekkere ontbijtjes geselecteerd om jouw vader mee in het zonnetje te zetten.

Amerikaanse hash browns

1: Amerikaanse hash browns
Hash browns is een traditioneel Amerikaans ontbijt, het zijn pannenkoekjes gemaakt van geraspte aardappel. In Amerika worden ze vaak met eieren en spek gegeten, maar je kan ze ook, net als in dit recept, met salade, crème fraîche en gerookte zalm serveren.

Iers potatobread

2: Iers potatobread
We blijven nog even in de internationale sferen met het volgende recept: Iers aardappelbrood! Serveer deze broodjes warm en met een klontje boter en wat jam. Smullen maar!

Aardappelpancakes met ham en tijm

3: Aardappelpancakes met ham en tijm
American pancakes als ontbijt? Altijd een goed idee! Deze aardappelpancakes zijn hartig, door de ham en tijm. Is jouw vader meer een zoetekauw? Maak dan een zoete versie met bijvoorbeeld appel of banaan!

4: English breakfast met rösti
Als jouw vader niet vies is van een stevige maaltijd in de ochtend, valt dit ontbijt zeker in de smaak! Een echt English breakfast bevat spek én worstjes. Verder hoort er een ei en witte bonen in tomatensaus bij. In dit recept maak je er rösti bij in plaats van de toast. Leuk voor de variatie en dat wordt smullen gegarandeerd!

5: Bladerdeegpakketjes met aardappel
Vieren jullie Vaderdag met een brunch? Dan zijn deze bladerdeeghapjes ideaal, want ze zijn hartstikke simpel. Ontdooi wat bladerdeeg, vul ze met gebakken aardappeltjes en schuif ze in de oven. Aan tafel!

Fruitige aardappelmuffins

6: Fruitige aardappelmuffins
Als je het écht feestelijk wilt maken, duik je de keuken in om deze fruitige muffins te maken! Deze vrolijke muffins staan leuk op jullie ontbijttafel, en laten je keuken ook nog eens heerlijk ruiken. Tip: zet iedereens favoriete toppings op tafel om de muffins mee af te maken!

Recepten van Simone’s Kitchen en Lekker en Simpel.