Fruitige aardappelmuffins

6 x traktaties voor kinderfeestjes

Is jouw kind bijna jarig en wil je zelf feestelijke snacks maken voor op het kinderfeestje of om uit te delen als traktatie? Dan ben je aan het juiste adres. Wij namen jullie het voorwerk uit handen en stelden een lijstje samen met zes lekkere pieper traktaties! #hieperdepieper

Fruitige aardappelmuffins

1: Fruitige aardappelmuffins
Aardappels doen het ook hartstikke goed in zoete gerechten. Hier het bewijs: fruitige muffins met aardappel! Natuurlijk kun je lekker variëren met het soort fruit en andere toppings, zodat iedereen zijn/haar favoriet kan kiezen.

2: Aardappel tornado’s
Deze aardappel tornado’s zijn makkelijk om te maken en zien er ook nog eens hartstikke fancy uit. Je kunt ze kruiden naar smaak, en om het extra feestelijk te maken kun je feestprikkers gebruiken of ze zelf knutselen! Tip: Als je een airfryer hebt dan kun je ze nét iets gezonder maken door ze daarin te bakken.

Feestelijke aardappelkroketjes

3: Aardappelkroketjes
De meeste kinderen zijn dol op aardappelkroketjes. Dat is natuurlijk helemaal niet gek: Ze zijn lekker knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Je kunt de saus kant-en-klaar kopen als je weinig tijd hebt, of maak zelf een lekkere dip! Wat dacht je van feestelijke, gekleurde mayonaise? Dit maak je door wat bietensap, kurkuma of andere natuurlijke kleurstof door de mayo te mengen. Easy peasy!

Aardappelmuffins met pecannoten

4: Aardappelmuffins met pecannoten
Dit is een snack waarvan veel kinderen niet zullen merken dat hij gezonder is dan de gemiddelde muffin uit de supermarkt. Zacht van binnen en met lekkere crunchy stukjes pecan! Gebruik verschillende kleuren muffinvormpjes of feestelijke muffinprikkers om de boel op te vrolijken!

Feestelijke pieperchips

5: Feestelijke pieperchips 
Koken is voor veel kinderen een leuke uitdaging en het is daarnaast ook ontzettend leerzaam. Ga samen aan de slag met deze simpele pieperchips in verschillende vormpjes, zoals hartjes en sterren. Ook leuk om samen verschillende kruiden te proeven en naar eigen smaak te maken. 

Aardappelwafels met kaas

6: Aardappelwafels met kaas
Op zoek naar een super snelle traktatie waar je de vriendjes van jouw kids extra blij mee maakt? Deze aardappelwafels heb je in 20 minuten gemaakt en zijn gegarandeerd een succes. Maak een lekkere aardappelpuree, en het wafelijzer zorgt voor het krokante randje. Wat kaas erover en er kan gesmuld worden!

Recepten van Elsar Blog.