6 x Moederdag piepers

Het is bijna Moederdag! Daar hoort een heerlijk ontbijtje bij. Met deze zes recepten zet jij jouw moeder zeker in het zonnetje. Of stuur dit lijstje door naar jouw zoon/dochter/partner, als stille hint 😉


1: Scones met cranberry’s & rozijnen
Kwam jouw moeder je vroeger ook altijd ontbijt op bed brengen? Nou, nu is het moment om dat eens terug te doen! Verras je moeder met deze zelfgebakken scones met aardappel, cranberry’s en rozijnen. Dan kan haar dag al niet meer stuk!

2: Aardappelwafels met kaas
Deze hartige wafels zijn een leuk idee voor zowel mama’s als kinderen! De wafels maak je van aardappelpuree, smelt er wat kaas overheen en klaar is Kees! Jij blij, mama blij en kinderen blij!


3: Aardappel-wortelsoep
Welke moeder wordt er nou niet blij van een zelfgemaakte soep als lunch? Deze aardappel-wortelsoep is een beetje zoetig, en staat binnen een half uurtje op tafel. Een leuke manier om de belangrijkste vrouw in jouw leven in de watten te leggen!


4: Aardappelroosjes
Staan deze schattige aardappelroosjes straks te schitteren op jullie brunchtafel? Ze zien er heel indrukwekkend uit, maar stiekem zijn ze heel makkelijk om te maken. Dat hoef je natuurlijk tegen niemand te vertellen 😉 Hup, de keuken in dus!


5: Quiche met aardappel, geitenkaas en spek
Mini quiches zijn ook leuke brunch hapjes! Deze quiches met aardappel, geitenkaas en spek vallen gegarandeerd in de smaak. Tip: Maak er een paar extra zodat jullie er morgen nog eens van kunnen genieten. Dubbel moederdag!


6: Gekarameliseerde aardappelchips met hangop
Als je jouw moeder écht in de watten wil leggen, maak je ook een origineel dessert voor haar! Dit dessert van de Piepershow gaat haar zeker verrassen. Wedden dat ze nog nooit zoete chips met gemarineerde pruim en zelfgemaakte hangop heeft gegeten? Let op: voor dit dessert moet je wel de avond van tevoren wat voorbereidingswerk doen!

Recepten van Lekker en Simpel, Must Be Yummie en Alle Dagen Vers.