3 x koken met kinderen

Samen met kinderen de keuken in is niet alleen gezellig en leerzaam, maar ook nog eens hartstikke lekker! Tijdens de Mini Piepershow creëerde tien kinderen onder leiding van chef Hugo Kennis in mum van tijd drie heerlijke aardappelcreaties. Dus plan snel een avondje in om samen met je kinderen, neefje, nichtje of buurkids de keuken in te duiken en één van deze gerechten te maken. Of wie weet het hele driegangenmenu! 

Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme, citroen en gerookte zalm

1: Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncrème, citroen en gerookte zalm

Gevulde aardappel is snel, makkelijk én lekker. Ideaal om met je kinderen te maken. Tip: gebruik rode bietjes in plaats van zalm voor de vegetariërs onder ons.

Aardappelgnocchi met worststukjes en gepofte paprika-tomatensaus

2: Aardappelgnocchi met stukjes worst, gepofte paprika-tomatensaus en krokante aardappel crunch 

Zelf gnocchi maken met je kinderen is gegarandeerd plezier in de keuken! Om gnocchi te maken, gebruik je deeg gemaakt van aardappel. Dit recept is hartstikke lekker en makkelijk om zelf te maken. Deze gnocchi serveer je met gepofte paprikasaus en stukjes worst. 

Aardappel-chocotaart met 3 soorten chocolade, frambozen en bramen

3: Aardappel chocoladetaart met 3 soorten chocolade en krokante pecannoten, praline en frambozen. 

Een chocoladetaart met een verrassende twist: de aardappel. Omdat de aardappel licht zoet is, is het heerlijk te gebruiken in je dessert! Dat in combinatie met drie soorten chocola is al helemaal een match made in heaven.  

Bekijk de video van de Mini Piepershow