11 x winterse eenpansgerechten

Brr, het is koud! Kun jij wel een stevige maaltijd gebruiken om op te warmen? Wij zetten 11 hartverwarmende gerechten op een rijtje die je in een sneltreinvaart op tafel tovert. Daarnaast zijn het allemaal eenpansgerechten: geen bergen afwas dus! Makkelijker dan dit wordt het niet 😉

Aardappelsoep met prei en chorizo

1: Aardappelsoep met prei en chorizo
De beste manier om op te warmen: een stevige soep! Deze goedgevulde soep maak je met aardappel, prei en krokante chorizo. Liever vega? Bak er dan croutons bij, of gebruik vegetarische spekjes!
Dit recept bevat 359 kcal en 150 gr groente per persoon.

Hasselback aardappels met winterse groenten uit de oven

2: Hasselback aardappels met winterse groenten uit de oven
Voeg wat kleur toe aan je dag met deze vrolijke bakplaat met hasselback aardappels en groenten! Dit recept bevat al jouw favoriete wintergroenten: pompoen, pastinaak en spruitjes. Alles op een plaat en bakken maar!
Dit recept bevat 430 kcal en 285 gr groente per persoon.

3: Vegetarische stoof met aardappel, groenten en linzen
Een kruidige stoof doet het altijd goed op winterse dagen. Ga een dagje vega en maak deze stoof met aardappel, linzen, aubergine, winterpeen en prei. Tip: de volgende dag is hij nóg lekkerder!
Dit recept bevat 234 kcal en 190 gr groente per persoon.

Grieks stamppotje met spinazie

4: Grieks stamppotje
Ons favoriete soort gerecht voor de winter: stamppot! Wissel jouw ‘standaard’ hutspot of andijviestamp eens in voor deze Griekse topper. Succes gegarandeerd!
Dit recept bevat 395 kcal en 90 gr groente per persoon.

Traybake harissakip met aardappels en spruitjes

5: Traybake harissa kip met aardappels en spruitjes
Het perfecte recept voor doordeweeks: deze traybake met harissa kip, aardappels en spruitjes. Maak het gerecht af met jouw favoriete soort kaas en je kunt aan tafel!
Dit recept bevat 455 kcal en 125 gr groente per persoon.

Aardappelcurry met kokos en tomaat

6: Aardappelcurry met kokos en tomaat
Zet vanavond deze hartverwarmende curry op tafel! Een Aziatische klassieker met aardappel, kokos, tomaat en heerlijke kruiden. Laat de curry lekker lang op het vuur staan, dan wordt hij nóg lekkerder!
Dit recept bevat 483 kcal en 100 gr groente per persoon.

7: Boerenkool met rookworst in een pannetje
De ultieme wintergroente: boerenkool! Heerlijk in een stamppot, maar ook in dit pannetje met aardappel en rookworst. Een makkelijk gerecht dat je in een half uurtje op tafel tovert!
Dit recept bevat 532 kcal en 100 gr groente per persoon.

Bloemkool-aardappel soep

8: Bloemkool-aardappelsoep
Nog een goedgevulde soep: deze bloemkool-aardappelsoep! De aardappel, bloemkool en plantaardige melk maken samen een romige soep die perfect is voor een koude winterdag.
Dit recept bevat 169 kcal en 200 gr groente per persoon.

9: Indische curry met gehakt, aardappelen en spinazie
Nog een curry om mee op te warmen! Een eenvoudige Indische curry met gehaktballetjes, aardappel en spinazie. Kun je wel wat extra vitamines gebruiken? Voeg dan nog meer groente toe, zoals paksoi of wortel. Eet smakelijk!
Dit recept bevat 419 kcal en 50 gr groente per persoon.

10: Eenpansgerecht met aardappel, linzen en een frisse yoghurtsaus
Gek op stoofpotjes? Probeer dan dit gerecht met aardappel, linzen en groenten! Ideaal om de restjes groente in jouw koelkast mee op te maken. Makkelijker kan niet!
Dit recept bevat 417 kcal en 275 gr groente per persoon.

11: Aardappelen met ei
Extra makkelijk doen vanavond? Dit stoofgerecht met aardappel, ei en Marokkaanse kruiden staat in no time op tafel. Aan dit recept kun je makkelijk zelf groente toevoegen, zoals bloemkool of wortel.
Dit recept bevat 303 kcal en 50 gr groente per persoon.

Recepten van Feel Good by Food, Francesca Kookt, 15Gram, Lekker van bij Ons en Kookmutsjes.