Patatas bravas met knoflooksaus

10 x zomergerechten met 5 ingrediënten

Het is zomer! Tijd om nieuwe, zonnige gerechten uit te proberen. Deze 10 recepten hebben maar 5 ingrediënten en tover je in een handomdraai op tafel. Zo ben je snel de keuken weer uit en kun je extra lang genieten van het lekkere weer. Dus dek die tuin- of balkontafel maar alvast, of neem deze gerechten mee naar het park!

1: Gnocchi met burrata
Gnocchi valt altijd wel in de smaak! Maak er dit lekker zomerse gerecht mee met aubergine, cherrytomaatjes en burrata. Extra fijn: hij staat in minder dan 30 minuten op tafel én je hebt meteen je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen!
Dit recept bevat 693 kcal en 250 gr groente per persoon.

Spaanse aardappeltortilla met ui en verse kruiden

2: Spaanse aardappeltortilla met ui en verse kruiden
Haal een beetje van Spanje naar jouw eettafel met deze aardappeltortilla met ui en verse kruiden! Wedden dat je (bijna) alle ingrediënten al in huis hebt? Easy peasy dus!
Dit recept bevat 346 kcal en 40 gr groente per persoon.

3: BLT salade
Niks beter dan een frisse salade op een warme zomerdag! BLT staat voor ‘bacon, lettuce, tomato’. Voeg krieltjes en avocado toe en je kunt aanvallen!
Dit recept bevat 241 kcal en 225 gr groente per persoon.

4: Gevulde aardappel met broccoli en kipblokjes
Tip voor jouw barbecue dit weekend: deze gevulde aardappels met broccoli en kip. Lekker als bijgerecht en een leuke manier om extra groente binnen te krijgen!
Dit recept bevat 377 kcal en 125 gr groente per persoon.

Patatas bravas met knoflooksaus

5: Patatas bravas met knoflooksaus
Bij patatas bravas denk je al snel aan zon, zee en vakantie. Het is een heel makkelijk gerecht om zelf te maken! Iemand zin in een tapas-avond? 😉 Maak er bijvoorbeeld een gazpacho of gevulde champignons bij.
Dit recept bevat 254 kcal per persoon en geen groente.

6: Aardappelsalade met zalm, dille en zeekraal
Een frisse, lichte salade is perfect als lunch of diner op een warme zomerdag. Deze aardappelsalade is een fijne combinatie van aardappels, gerookte zalm, verse dille en zeekraal. Ook lekker als bijgerecht voor een barbecue!
Dit recept bevat 322 kcal en 50 gr groente per persoon.

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

7: Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas
Met pannenkoekjes sla je de plank nooit mis! Deze pannenkoekjes van aardappelpuree met parmezaanse kaas zijn gegarandeerd een hit op jouw zomerse picknick. Serveer de pannenkoekjes met een salade om jouw dagelijkse portie groente binnen te krijgen!
Dit recept bevat 299 kcal per persoon en geen groente.

8: Italiaans stamppotje
Wie zegt dat stamppot alleen voor de winter is? Dit Italiaanse stamppotje met parmaham en courgette is juist perfect voor een lekkere zomerdag. Maak het gerecht af met geroosterde pijnboompitjes en je kunt aan tafel!
Dit recept bevat 429 kcal en 200 gr groente per persoon.

Luxe aardappelsalade

9: Luxe aardappelsalade
Deze frisse maaltijdsalade met aardappel, ei en haricots verts is perfect voor een warme zomeravond! Bak er spekreepjes bij en maak de salade af met wat mayonaise als dressing. Klaar in 20 minuutjes!
Dit recept bevat 402 kcal en 125 gr groente per persoon.

10: Groentepakketjes van de barbecue
Last but not least: deze groentepakketjes met krieltjes, paprika, courgette en cherrytomaatjes. Deze pakketjes kosten je maar 10 minuten, de barbecue doet de rest!
Dit recept bevat 102 kcal en 110 gr groente per persoon.

Recepten van Chicks Love Food, Lekker van bij Ons, Little Spoon en Lekker en Simpel