10 x heerlijke ovenschotels voor thuiswerkers

Werk je momenteel thuis en heb je zin om jezelf en je gezin te verwennen met een extra lekkere maaltijd? Ga voor een ovenschotel! Ze zijn heel makkelijk om te bereiden, maar moeten vaak lang in de oven. Waar je normaliter daar de tijd niet voor had, kun je de schotel nu tussen de bedrijven door de oven inschuiven. Het resultaat: een heerlijk dampende ovenschotel rond etenstijd op tafel. Om je een dosis inspiratie te geven zetten we 10 makkelijke ovenschotels op een rijtje waar je mee aan de slag kunt. Haal die ovenschaal maar uit de kast!

Ovenschotel met sperziebonen

1: Ovenschotel met sperziebonen
Dit is niet zomaar een ovenschotel met gehakt en sperziebonen, dit recept bevat namelijk currypasta wat het gerecht een lekkere Aziatische twist geeft! De aardappelpuree bovenop krijgt een heerlijk krokant laagje. Dat wordt gegarandeerd smullen!
Dit recept bevat 594 kcal en 150 gr groente per persoon.

2: Preischotel met aardappel
Behoefte aan comfort food vanavond? Deze preischotel met aardappel en kaas is heerlijk romig én bevat maar vijf ingrediënten! Extra makkelijk doen? Gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes.
Dit recept bevat 483 kcal en 125 gr groente per persoon.

Aardappelgratin met courgette

3: Aardappelgratin met courgette
Zet vanavond deze lekkere aardappelgratin met courgette en zongedroogde tomaat op tafel! Zo krijgt iedereen een goede portie groente binnen. Dit gerecht kost je maar 20 minuten, de oven doet de rest!
Dit recept bevat 268 kcal en 200 gr groente per persoon.

4: Spitskool-ovenschotel met spek
Spitskool en spekjes zijn een goede match! Combineer ze in deze ovenschotel met aardappel en prei. Je maakt het gerecht écht af met wat chilipoeder en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Dit recept bevat 331 kcal en 140 gr groente per persoon.

5: Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami
Italiaans, zonder pasta? Geen probleem! Deze Italiaanse ovenschotel met aardappel en salami is een topper die bij iedereen in de smaak valt. De schotel is heerlijk door de verschillende soorten groente, pittige salami en oregano. En mozzarella kan natuurlijk niet ontbreken!
Dit recept bevat 546 kcal en 250 gr groente per persoon.

Vegetarische moussaka

6: Vegetarische moussaka
Ga voor vega vanavond! Deze moussaka is een vegetarische variant op het klassieke Griekse gerecht met aardappel, aubergine en tomatensaus. Wedden dat jouw gezin niet doorheeft dat dit gerecht vegetarisch is?
Dit recept bevat 477 kcal en 140 gr groente per persoon.

7: Mexicaanse ovenschotel met gehakt en aardappel
Yes, tijd voor Mexicaans! Maak deze heerlijke ovenschotel met gehakt en aardappel vanavond. De mais en tomatensaus brengen je in Mexicaanse sferen. Tip: extra lekker met guacamole!
Dit recept bevat 656 kcal en 125 gr groente.

8: Ovenschotel met aardappel en falafel
Ben jij al fan van falafel? Probeer dan deze ovenschotel met aardappel, prei en paprika. Dit recept gebruikt kant-en-klare falafel balletjes, maar nog leuker is om deze zelf te maken! Dat kan al met 6 ingrediënten, zoals in dit recept.
Dit recept bevat 460 kcal en 100 gr groente per persoon.

Italiaanse wedges

9: Italiaanse wedges
Comfort food alert! Aardappelpartjes, kip, groente en kaas maken samen een heerlijke Italiaanse ovenschotel. Dit recept is ook perfect om de restjes groenten uit je koelkast op te maken!
Dit recept bevat 392 kcal en 125 gr groente per persoon.

10: Bloemkool-ovenschotel met aardappel en spekjes
Last but not least: deze heerlijke ovenschotel van bloemkool, aardappel en spekjes. Vol van smaak door de Italiaanse kruiden en geraspte kaas. Kan niet misgaan! Tip: de volgende dag is hij nóg lekkerder.
Dit recept bevat 525 kcal en 150 gr groente.

Recepten van Lekker en Simpel, Brenda Kookt, Studio Kook en Leuke Recepten.